Vecka 25

Vecka 24+1 = 25:e veckan.


Nu börjar det hända saker på riktigt. Tror jag, den växer iaf hela tiden. Just nu spänner det... Måste byta ställning men det spelar ingen roll, det spänner ändå.¨

Du är på dag 170 av 280. (60,7%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 1 full dag (v24+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 13 maj 2010
Du har 110 dagar kvar till beräknad förlossning.

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.
Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen. Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.


Kommentarer
Postat av: Madelene

Tycker att din mage liknar min.. Vi kanske väntar samma kön :)

2010-01-23 @ 22:48:12
URL: http://maddeluttten.blogg.se/
Postat av: Maria

Fiiin mage :)

2010-01-25 @ 18:16:53
URL: http://guldlock.com
Postat av: Johanna

oj, jättefin mage du har!

det ser ut som om du endast har en mage, inget mer, bara en jättefin liten kula :-).

Kram Johanna "Excellencia"

2010-02-02 @ 13:00:52
URL: http://johannaaurora.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0