V. 16-17

Magen för er som vill gissa kön...!

v.16 och 17

tyvärr inte samma avstånd så man ser exakta skillnaden..! :)

vecka 17

Du är på dag 113 av 280. (40,4%).
Du är i vecka 17.
Du har gått 16 fulla veckor och 0 fulla dagar (v16+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 16 maj 2010
Du har 167 dagar kvar till beräknad förlossning.

Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, precis under 12 cm, och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen kan ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar nu som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen.

Ibland kan det göra ont när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska.

Idag är en tråkig dag.

Mina drömmar handlar bara om att det är en flicka i min mage, eller nån katastrof. Typ som i natt då jag var med i robinson och blev drabbad av en tsunami. Det var massa har-kaniner på en gård och helt plötsligt blev det en vägg av vatten och mammas kompis sa att det var lugnt, det var en så liten våg... pyttsan. Sen var jag helt plötsligt på en båt med Johan och han förföljde mig och spelade gitarr och sjöng fjantlåtar... Jag var ganska irri...

Ikväll jobbar jag, känns drygt (men så får man tydligen inte säga när man har varit ledig nästan en hel vecka. Men då fattar inte den personen att det inte är så kul att jobba helg när alla andra är lediga)... Sen ska jag hem en sväng och sen blir det scharinska där florens spelar.

Jag är så opeppad att jag kan dö. Vill verkligen inte jobba, inte idag... Det var så himla lugnt igår kväll att man kände sig överflödig, trots att man var själv sista timmen. Men man kan inte stänga hotellet så länge man har patienter som behöver oss, det är dom som gör det roligt att jobba. Men hade som sagt hellre varit hemma för jag måste ju baka och dona tills imorn. Plus sova också. Men man behöver ju pengar! Såå nu drar jag till jobbet!

Hej då!

Vem blir inte sugen när ni ser det här??

Kollade igenom mina bilder på Elisia och jag håller på längta ihjäl mig!! Tänk att få ligga och mysa i soffan med en liten bebis på magen! :) Snusa den i håret och nacken och mysa med magen. Mmmm!!! Det känns till och med mysigt att få trösta :)



malmö i bilder

zlatans hus

Flicka eller pojke?

Jag drömde igår att vi var på ultraljud och Johan ropade plötsligt överlyckligt "Det är en flicka!! Åååh pappas lilla flicka!!" Sen sa barnmorskan "Ja det stämmer, det är en liten flicka!" Jag blev så glad att jag tror jag dog! Vad tror ni att det döljer sig i buken min?

BTW så är jag sämst på att gissa kön, mina tre senaste gissningar har gått åt skogen.



En bild där vi är himla snygga!! "Hej, kom o hjälp oss!"

Lite info.

Du är på dag 106 av 280. (37,9%).
Du är i vecka 16.
Du har gått 15 fulla veckor och 0 fulla dagar (v15+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 16 maj 2010
Du har 174 dagar kvar till beräknad förlossning.

16 veckor

Hej!
Nu är du 15 veckor gången (eller gravid i 16:e veckan, om du föredrar att räkna så). Om det kittlar i magen kan det vara bebisen som gymnastiserar, eftersom den nu kan röra på armar och ben. Troligtvis kommer det dock att dröja några veckor innan du känner de första fosterrörelserna. Vid den här tiden början den också utveckla ljuskänslighet och om du skulle rikta en ficklampa mot magen skulle bebisen antagligen flytta sig bort från den. Skulle du vara riktigt nyfiken på om det är en pojke eller flicka, kan du kanske se det när du gör din ultraljudsundersökning, eftersom de yttre könsorganen börjar synas vid det här laget. Kring den här tiden erbjuds kvinnor över 35 och de som har ärftliga missbildningar i familjen att göra ett fostervattensprov. Detta kan också med säkerhet avgöra om det är en pojke eller en flicka, om du inte vill att det skall vara en överraskning, förstås!
Lite mindre äckelvarning från den här sidan jag hittade det här på! :)

Malmö var najs. Fick träffa Philip som jag inte träffat på 2 år och det var himla kul!
Annars så träffade vi Johans agent, Miro, som var himla trevlig och duktig på det han gör. Tur att det inte är jag som behöver agent, jag skulle köpa allt och inte alls va det minsta kritisk.
Han körde oss till o från flygplatsen, bköd oss på brunch och visade oss runt kring malmö, fick såklart se Zlatans hus och turning torso :) Kan lägga upp lite bilder sen!

Min mage har börjat växa ordentligt på de senaste dagarna. Helt enorm.... Nu kan man som inte dölja den längre med stora tröjor... Men jag ser inte gravid ut, bara fet.

Malmö

Nu åker jag Lason snart till malmö! Mysweekend med hotell o hotell frulle.
Sweet!

Armen värker liiite när man rör den uppåt men det är inget man stör sig över.
Hej då! Trevlig helg!

En påg har kommit till världen!

Häpp, tydligen var det bara jag som grina åt dom där videorna.. videosarna... videona...? Hur säger man?

Jag vaccinerade mig igår mot svininfluensan, hade nästan tänkt att inte göra det. Men jag Ida och Malin gick förbi vårdcentralen och jag och Malin gick in och så tog vi vaccinet. Jag sa åt ungen att gunåde om den får autism! Det vore skitjobbigt!

Det kändes knappt att ta sprutan och det kändes inget i armen förrän på kvällen. Inatt har den värkt när man rör sig men annars så är det lugnt. Har dock fått världens nästäppa och jag har legat vaken halva natten och stört mig men inte orkat stiga upp för att göra nått åt det. Jag hittade en ställning som gjorde så att det släppte lite, men jag tror faktiskt att "lillstackarsJohan" har legat vaken minst lika mycket som jag pga mina snörvlingar. Sen kom jag på att jag borde ju snarka som ett as eftersom näsgångarna, eller vad man ska säga, är ju väldigt svullna och eftersom jag (tydligen) snarkar i vanliga fall så borde jag snarka högt och tydligt nu... Nog för att jag tror att mina snarkningar endast är en myt. Malin, fick du nån "biverkning"?

Kl 12 ska jag möta upp min käre man och äta lunch på TC. Sen så åker vi till malmö imorn och vi ska träffa hans agent. Keul! Hoppas bara min snuva har släppt.

Sen ska jag säga grattis till Elin o Erik som har fått en liten påg, enligt rykten iaf! Hoppas allt gick bra! Jag trodde dock att det skulle bli en flicka.

BM besök!

Har varit hos barnmorskan idag.
Hon tog ven-prover och vi pratade allmänt om hur allting kändes osv.
Sen kände hon på magen efter livmodern och hon kände den och sa att den var så stor som den skulle va i den här veckan. Alltså så är det en bebis därinne. Jag längtar så himla mycket till 15 december då vi får se den lilla bebben!

Hon frågade om sorg, våld och hot. Att det var vanligt att gravida var extra känsliga och hade "tunnare hud" än vanligt och tankar ofta brukade ploppa upp. Men jag kunde som inte komma på nått som kan skrämma upp mig mer än vanligt. Visst, jag grinar lite väl ofta när jag ser på tv och läser om dumma människor. Jag har med andra ord blivit lite mer som pappa! :)

Men seriöst, vem grinar inte över det här klippen??



Eller över det här, Beyonce sjunger för en cancersjuk flicka:


Eller den här stackars fågeln!

blod.

Nu såg jag hur hutlöst blodtryck jag hade skrivit. Jag låg inte på 160/50 utan 120/50! Gosh!

Julpynt!

Nu håller jag nästan på gå under av jullängtan! Eller kanske inte av jul, men första advent iaf! Jag vill ner med alla ljusstakar och "prydnader" som inte är jul! Jag vill upp med julgardiner och stjärnor och stakar och allt! Baka lussebullar och pepparkakor (pepparkakor bara för lukten), sätta nejlikor i apelsin och äntligen få det storstädat!

Johan verkar till och med peppad. Inte för att jag tror att han skulle pynta om inte jag bodde här. Förra året kom jag på besök i december och fann tomtar! "men åh! Har du julpyntat!" sa jag förtjust "Nää... dom är kvar sen förra året... mamma kom med dom." sa han då. Minuspoäng! Han var alltså som grannen - takidatjejen. Hon har haft julpyntat hela året hon med, det märkte jag i somras när jag gick förbi och såg ljusstaken i fönstret! SKÄMMES!

Jag saknar att bo med Lisa sånna här tider på året. Då visste vi båda att vi skulle pynta och städa och göra mysigt. Lyssna på julmusik och baka osv. Nu måste man ju påminna sin man. Inte min grej. Jag kan nästan se in i framtiden nu... "Hanna är sur för att Johan inte fattar att det är helgen för julpynt. Hon blir sur och vägrar säga nånting. Han borde ju fatta själv!". Men jag skyller på hormonerna....!

pissmåndag!

Pissväder på pissmåndagen!!
Vaknade kl 10 av ett sms från Sandra. Skönt att vakna i tid iaf! Idag står matlagning på schemat. Ska göra pannkakor, lasagne, korvstroganoff och annan mat som det är mjölk i! Har alldelens för mycket mjölk hemma och måste göra slut på det! Men det som är tyvärr är att vi inte har plats i den lilla frysen! :(

Hörs!

Nedrans julklappshandling.

Jag gick med Johan på stan igår, vi köpte två ljusstakar till fönsterna i jul och en adventsljusstake. Jag följde med han på dom affärer han ville gå på bara för att se vad han kanske skulle kunna önska sig i julklapp. Det enda jag kunde snappa upp kostade verkligen skjortan! Hur ska jag ha råd att ge han en present som han VILL ha? Om jag hade haft ett jobb som gav mig pengar skulle det inte va nått problem men... nu har jag inte så mycket att handla för. Jag har iaf tre saker jag har köpt i present... Nu fattas det bara 100 mer saker. Det har nog bara funnits en jul som jag har känt att jag kan köpa precis vad jag vill åt mina nära o kära. Annars har jag gått skola, tjänat svinlite pengar eller inte haft nått jobb (den här gången alltså). Det är inte så kul. Jag vill kunna ge saker som jag vet att dom vill ha, inte bara gissa.

Har ni tips så giv mig!

(Bara för att göra saker mer klara så ska jag berätta att INGET är bestämt om djurgården, dom har bara visat intresse och Johan har inte ens provspelat. Om han fortsätter och försöker kämpa upp UFC till superettan eller byter klubb är inte säkert än. Jag hoppas som sagt att vi stannar minst 1.5 år till här hemma!)


Hittade en hemlig video på internet.....

Try JibJab Sendables® eCards today!

Johan o hans polare har smygfilmat sig själva!

Min pojkvän... i sportbladet!

Åh hjälp.... Nu börjar det bli allvar känns det som... HÄR kan ni läsa om Johan i sportbladet idag... Där står det också att Sudar är aktuell vilket skulle va helt fantastiskt! Inte för UFC då men för djurgården, och mig! Jag gillar verkligen Sudar! Världens gulligaste kille!
Om det nu blir djurgården vet vi inte än, såklart! Det vore ju stort för Lason att få spela i en allsvensk klubb! Långt ifrån den bästa klubben i allsvenskan, men det är ju fortfarande allsvenskan! Kanske kunna leva på sin hobby! Det känns ju bara sådär att det skulle komma nu, bebisen och allt. Jag vill ju helst bo hemma i Umeå åtminstone ett och ett halvt år till!

Nästa vecka ska jag och Johan ner till malmö för att träffa hans agent. De ska skriva under kontrakt och snacka ihop sig lite. Det känns jätteroligt måste jag säga! Men jag är samtidigt livrädd!!

Muddisar

Något jag tycker är så himla gulligt är muddbyxor på små barn och bebisar!

   

Här är några jag hittade på http://kattching.blogspot.com/
Hon syr väldigt mycket fina barnkläder i lite retrostil!

Min granne o Johan...

Min granne är som ni vet inte så himla normal, nu snackar jag inte magicman utan den lilla nedanför oss. Hon brukar lyssna på musik på repeat... Dåålig musik. Idag har hon nästan nått sin topp, jag tror inte att hon vet att det hörs så väl vad hon lyssnar på, eller att man faktiskt hör när hon sjunger! Idag är det boten anna eller vad den heter. Är inte säker om det är båten anna eller booten anna eller boten anna....

Jag är lite sur på Johan, igår tänkte jag att vi skulle festa loss på två glassgrejer som kostade skjortan. Italiensk glass som såg så sjukt god ut. Jag hade väntat på att han skulle komma hem men han VILLE INTE HA! "Då ringer jag och bjuder nån annan som får din då!" hotade jag "det kan du göra!" kontrade han... Jag ringde Malin men hon PLUGGADE så hon KUNDE INTE... Då tänkte jag att Johan minsann skulle känna paniken och säga att han verkligen ville ha och så kunde vi äta tillsammans, för jag vill inte äta själv. Så jag ringde Ida, det var inte svårövertalat och hon kom på en gång! Vips så var hon här. Johan satt och åt orostade mackor med leverpastej och en filtallrik, vi däremot satt och åt kladdkaka med grädde och glassen! Mmmm!!!

Tillbaks till grannen, ni har hon satt på Takida igen.... Det är helt sjukt. Jag hatar verkligen takida. Den värsta gruppen, jag kommer få hjärnblödning om hon fortsätter såhär! Takida, på repeat är inte okej...! Hon har lyssnat på takida i flera flera månader nu! Blir hon inte less??


V.14

Det här händer i v.14:

Nu är det dags att börja äta fiberrika frukter och grönaker.

Livmodern når några cm över blygdbenet. Ofta förefaller magen större och du och din omgivning kanske misstänker att du är längre gången. Det beror på att väggar och slemhinnor i magsäck och tarmar svullnar, födan passerar långsammare genom matsmältningskanalen och det samlas mer gas i tarmarna. Man kan märka av tendens till förstoppning tidigare än så här men många tycker nu att det kan bli verkligt besvärande. Anledningen är att hormonerna gör att maten passerar långsammare genom magsäck och tarmar.

Det är väl snarare så att jag tror att ungen har kollapsat där inne, att den inte lever längre. Magen har ju knappt växt sen v.8... Jag är ju bara lönnfet. Det där med förstoppning känner jag verkligen bara JIPPIE för... Du gode värld... Låt mig bli befriad från sånt!


I vecka 14 är kroppslängden 11,5 (huvud/stjärt). Tillväxten går nu i en rasande fart och först i v.22 avtar denna tillväxtspurt.
Mellersta delen av tarmen, som delvis legat utanför buken som ett bråck som buktar ut i navelsträngsroten, återvänder till bukhålan. Galla utsöndras till tarmen. Sköldkörteln producerar hormoner som är viktiga för tillväxten. De yttre könsorganen syns och är helt utvecklade till flicka eller pojke nu i vecka 14.

Till Johan
Den värsta tröttheten hos den blivande mamman börjar gå över och suget efter en viss mat börjar. Helt plötsligt kan du upptäcka en vertikal linje på hennes mage. Den heter linea nigra och bleknar efter förlossningen.
Magen kanske börjar rundas en aning, fotografera den vackra, växande magen! Ska bli kul att se Johan med en kamera i högsta hugg, har inte hänt innan bebben och lär ju inte hända nu heller...!

Julklappar

Panik!
Snart är det jul... Jag har inte köpt en enda present! Jag har dessutom ingen som helst aning vad folk vill ha!!
Så ni som har tänkt få present, skriv nu vad ni vill ha!

Jag skulle nog kunna döda för dessa!

Om jag hade begåvningen skulle jag på stört måla. Jag skulle kopiera målningar av Amanda Mendiant!
Här är mina favoriter!

       

Klicka så blir dom större!
Jag skulle nog göra vad som helst för att ha en sån här tavla. Älskar färgerna!

Lösenord.

Nu har jag satt upp ett lösenord till bloggen, så känn er hedrade som får ta del av mina hemligheter.

Jag är ju nämligen preggo. 13 veckor och 1 dag med andra ord i 14:e veckan.
Det datum som vi får träffa den lilla/lille i min mage är 16 Maj. Men vi vet ju inte säkert förrän den 15 december då de förhoppningsvis kan visa vilket kön och vilken vecka jag är i, vi ska nämligen göra Ultra ljud då. Kön vet jag ju på mig själv redan, jag menar ju bebben.

Min nästa tid hos Barnmorskan (som från och med nu kommer förkortas BM) är 18 November, då jag ska på hälsosamtal, ta prover osv.

Nu skriver jag upp mina värden så JAG kan hålla reda på dem, ni behöver ju inte läsa om dem om ni inte vill. Det här är mest för min skull, hela bloggen alltså. Så jag kan gå tillbaks och läsa och minnas.

21/10 -09
HB: 140
Glukos: 5.4
Blodtryck: 120/50
Kilo: + 2 kg



Här ser ni magen... hur den har växt. Den är ju mest svullen i början men nu börjar den väl se mer o mer gravid ut när man inte har kläder. Med kläder ser jag bara lönnig ut...

Små små saker...

... kan förstöra ett helt kök! Jag blir helt knäckt psykiskt när jag komme rin i köket/vardagsrummet... Det var så fint i söndagsmorse, sen blev det en dag i soffan och Johan "lagade" middag (körde till kinarestaurang o hämtade hem) vi orkade inte ställa in i diskmaskinen nån av oss och disken bara växte... Nu måste jag ta tag i detta och fixa fint. Jag tittar till vänster och får ont i magen... har ingen lust.

Sen har jag en fundering... Ska jag duscha håret eller ska jag göra det ikväll? Jag duschar håret två dagar i veckan... tisdagar och lördagar har det blivit... Det håller sig faktiskt ofett! Men kroppen duschar jag såklart oftare! Men jag tror jag gör det ikväll.

Senare idag ska Jeanette, Metin och Martin kanske komma förbi och fika!! Ska bli mysigt att få snusa på lillkillen som inte är så liten längre!! Väääldigt längesen jag träffade dom! :(



Janne hann bli stooor innan han bestämde sig för att komma ut! :)

Ensam.

Om några dagar kommer lösenordet upp!

Idag har jag kört till mamma o pappa i hällnäs och jag och mamma har sytt mina julgardiner! Nu väntar jag bara på första advent! Ska bli så mysigt att få lyssna på julmusik och baka lussekatter osv! Vill att det ska gå fort!

På vägen hem började en lampa lysa, som visade en oljekanna.. Jag ringde Viktor för han vet vad man ska göra, om man ens behöver göra nått....! Han sa att jag skulle stanna på stört! Hans brorsas bils motor hade skurit när han olja tagit slut. Så då stod jag där i kolsvart kväll utan lyse och skulle söka efter olja i bilen, som tur var så hittade jag en liter i skuffen... Då skulle man ju bara hitta vars man skulle he oljan... Med mobilen som lyse såg jag nästan ingenting, men då stannade en bil och en man kom och hjälpte mig! Sen gick bilen som på räls igen!

Nu väntar jag på att Lisa ska komma förbi, ska bjuda henne på fika. Hoppas också att Sandra ska komma! Johan är på träning som vanligt så jag sitter nu ensam framför fotbollsgalan... Isch!

lösenordsskyddad.

Jag har tänkt lösenordsskydda min blogg ett tag.
Men jag kommer tillbaks.

Tråkigt.

Ikväll.
Vi har sett fotboll, till och men jag som är ointresserad av fotboll låg och såg djurgården mot assyriska. Jag VISSTE att djurgården skulle hålla sig kvar, det visste jag redan i slutet på första halvleken. Jag sa till Johan att jag tyckte dom såg heta ut och att dom säkert skulle få in 3 mål. Rätt har jag!

Annars har det inte hänt så mycket för mig idag, har legat i soffan. Sett på tv och kollat facebook typ. Är så trött. Vi var på allstar igår, det är ingen höjdare att gå ut nykter. Så vi gick hem.

Nu är Johan hos sin pappa och firar farsdag, han är inte snabb... men det visste nu ju redan. Själv är jag snabb, jag firade pappa igår!

stegräknare...

Idag när Johan skulle på möte med nån fotbollssnubbe så satte han på mig en stegräknare... "ba för skoj"
Jag har gått 12 steg idag... 12 steg... Det är inte mycket.


RSS 2.0