13

Vecka 39



Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 13 maj 2010
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

14

Men bebben verkar inte vilja vakna idag. Nån liten buff har jag fått (ganska skönt att slippa) men ingen morgongympa. Hoppas allt är bra där inne!

Idag ska jag baka hallongrottor. Har fått ett recept från Elin och ska testa det!
Sen blir det middag med Jeanette, hos hon eller mig vet jag inte än men nån blir det hos iaf :)

14 dagar. Det ni!

Hanna är....

Såg att Hella hade sökt på google "Helena är" och sen hade det kommit upp alternativ... Jag blev sugen och jag skrev in "Hanna är" och detta kom fram:

Hanna är rädd att prova nya saker
Hanna är framtidens ledare
Hanna är inget fan av Timotej
Hanna är glad och nöjd igen
Hanna är för dyr i drift
Hanna är smålands hopp i SM
Hanna är gangsta'

Sån är jag! Jag tycker det stämde himla bra.

En dag på stan.

En bra dag på stan. Men gud va man börjar känna sig tung och klumpig. Det gör ont i fötterna för varje steg man tar. Bara under den senaste veckan har jag blivit så sjukt mycket större... inte kul.

 
Vi började med lunch på bibliotekscaféet (på bilden Lisa och Sandra)! Där träffade vi Amanda och Emma som satt och slet med skolan! Är inte avis alls faktiskt, dom gör det bra! Efter lunchen så var Sandra tvungen att jobba så jag och Lisa tog en "snabbis" på stan. Det slutade med några tröjor och linnen till mig, som jag kan ha sen, och "bröst tillbehör" och ett lypsyl... Det är inte billigt att vara gravid, eller nybliven mamma.


Nu har jag råkat skicka ut Johan, ångrar mig mer än ågren själv. Hade sån lust att va med han ikväll... men jag får väl bita i det extremt sura äpplet och än en kväll vara med mig själv. Tur att jag är så sjukt trevlig....

Vår nya skötväska!

Min mamma har sytt en skötväska åt mig och Johan och den verkar superbra! Hon är så sjukt duktig på att sy och jag är väldigt lyckligt lottad som får ta del av det. Hon tycker ju tydligen att det är kul att sy åt bebben och visst får hon sy hur mycket hon vill!! Det är bara kul! Så här ser skötväskan ut!

 Lite vinn efter min ihopsättning men men...
Man knäpper upp knappen och viker ut den.
 Uppvikt och det gröna är skötbädden!
 På sidorna är det fack där det ryms blöjor, extrakläder, kräklappar osv osv!

Så himla bra och smidigt! Mamma hade sytt en likadan till jag och mina systrar när vi var nykläckta och tydligen är det en ruggit bra väska! :) Jag tvivlar inte!

Flicka eller Pojke... igen!

Det finns något som kallas "kinesisk graviditetskalender" och det ska tydligen stämma till 90% vad det gömmer sig i magen hos mamman. Man kollar åldern man hade när man blev gravid och sen kollar man månaden man blev gravid i.



Enligt mina beräkningar så visar den här att jag och Johan ska få en flicka. Gud så mysigt med en liten flicka, men visste jag redan att det var en flicka? Jag vet vad det är. Några fler vet vad det är. Men du som inte vet, vad tror du att det är? Jag kommer inte säga vad det är förrän bebisen är ute!


Här ligger vår lilla bebis och visar peacetecknet. Duktig bebis!


15

Igår fick jag en fin present kan man väl säga. Malin (inte syrran) hörde av sig och sa att hon hade en klipptid över och att jag kunde få komma! Så jag knatade dit och fick schamponering och toppning och lite tillfixning och det var väldigt skönt! Sen så var det dessutom gratis! Himla snällt och gulligt! Speciellt när man sväller mer och mer för varje dag, jag kan knappt öppna ögonen idag. Sen så är jag ju rätt så pank också... :( Så det passade jättebra!

Sen så vaggade jag hem och då kom Malin (syster) och vi såg Zombieland, vi skulle se nån film med Will Smith men vi hittade inte den... Men Zombieland är kung så det gjorde inget. Vi käkade marängswiss! Mmmm!

På kvällen åkte jag o Lason på Maxi och handlade bland annat blöjor! Sjukt ju! Sen så köpte vi massa frukt! Två annanasar så jag hoppas att det sätter fart på det hela!

Idag är det fika med Lisa och Sandra på bibliotekscaféet! Hare gött!
/Hona

16

Jag måste faktiskt erkänna att jag nästan tyckte det var skönt att titta ut genom fönstret och se att vädret inte var så bra.

Igår kom Johan hem med vaggan som han och hans syskon, hans pappa med syskon, hans kusin osv sovit i när dom var små bebisar! Så han tvättade upp den och jag klippte till en ny madrass! NU FÅR DU KOMMA LILLA BEBIS!! Vi pratade namn igår... Jag tror vi kommit på alla namnen nu! Eller jag hoppas det iaf.
Vi pratade om namn för båda könen för man vet ju inte om det verkligen stämmer. Än fast det brukar stämma.

Idag hade jag tänkt rensa skafferiet, vi får se om det blir gjort. Jag hoppas det.
Magen är hård halva dagarna men jag känner inte av några förvärkar... Kände dom i söndags men det var allt.

Igår cyklade jag till Gockan, Oskar och Matilda (moster + kusiner) och blev bjuden på en svingod lunch! När jag skulle hem upptäkte jag ju såklart att det var punka på bakhjulet. Inte ovanligt men det var väldigt längesen! Det har inte hänt sedan jag bodde på liljansberget... Så nu är jag utan cykel och jag vill verkligen ha en cykel...

Jag mina systrar, moster och några kusiner har typ varannan vecka något som kallas "krubbklubb". Vi lagar middag åt varandra och sen klockan åtta så får alla gå hem. Skitbra! Igår var det min syster Ida som bjöd. Det var basilika och fetaostbiffar med kokt potatis och sås. Efterrätten blev vit choklad kladdkaka med grädde, hallon och svarta och röda vinbär. Mmmm!! Hur gott som helst! Nästa gång är det säsongsavslutning hos Matilda!

Drömde i natt att jag o Lisa adopterade en bebis, den var väldigt ful och när Lisa skulle byta blöja så höll hon bebben i benen och skakade för det kom nått ur munnen... Sen när jag skulle amma så tyckte jag det kändes konstigt för det var inte längre en liten unge.. så jag frågade mamma hur gammal hon trodde att bebisen var. "20 månader skulle jag tro" så jag hade ammat och ammat men ungen hade inte fått i sig nån mat, så den hade börjat magra hur mycket som helst. Vi drog på en fest och då hittade jag massa burkar kattmat så jag gav min "bebis" "sillpuré" och gud va den åt.... Sen vaknade jag, som tur var. Läskig unge!

17

Lason stack just på träning. Han spontan masserade mina fötter innan han drog. Tack min baby!

Har laddat hem Marc Strömbergs nya "tarelugnt" projekt som nu var i mp3 form. Första var en tidning tror jag, andra en planch, tredje ett tatuerat lår och nu den fjärde en skiva med lokala artister. Sweet! Den här låten är den som jag fastnat mest för! Cleo är kung!



Om ni är intresserade och har ungefär 7 minuter på er så tycker jag ni ska gå in på http://www.marcstromberg.se/ och kolla på videon som är där. Då får man se mycket av vad Marc gjort hittills.

Jag var tvungen att titta igenom några bilder på min dator för jag tycks minnas att Alex hade tagit ett kort när vi satt och solade på skolan. Marc är svinigt duktig på att rita (nähä) och här ritar han på AnnaClara tror jag! Jag är den där snygga tjejen som döljer Anna Clara :)

Några år senare är han grafisk designer (rätta mig om jag har fel) och kung på det han gör.

18

Hejsan!
Ufc mot Armeniska Syrianska idag. Borta. I stockholm. Ska jag tippa på förlust idag igen? Så kanske dom vinner?

Helgen har varit bra. Igår kom mamma, gockan(moster), ida(syster), malin(syster), mormor, pappa och Matilda(kusin) på kalas hos oss.
 
Presentöppning och fika! 
  
Sen så skulle vi packa skötväskan som mamma har sytt!
Sen testade Ida babysjalen, vi byggde en egen bebis av en kudde och vetekudde. Gick bra tillslut.
 
 
Simon och tjocka Tjorven (jag) Johan och Kalle!

Hörs!

20

Grattis magen! 38 veckor!!
Själv blev man 24 bast igår. Int dålit!

   
Magen på 23 åringen. Presenterna blev en värmedyna och parfym med bodybutter! Perfekt!
 Lasons fina tårta! Se va fint han skrev! Impad! Tyvärr orkade jag inte tårta efter mackorna och go yoghurten som jag fick som fika på säng! Men senare på kvällen så åt jag av tårtan o den va sjukt go!!

 
Bjöd Johans familjer på kalas och tyvärr tog batteriet slut innan dom hann komma. I present fick jag en blomlåda som jag önskat mig, en tavla som Maja hade målat till bebisen. Nalle Puh, En prenumeration på vi föräldrar! Hur bra som helst ju! Dom var dock dåliga på äta fika så det var tur att Jonte (Johans bror) kunde komma senare och äta lite mer :)
  
Efter bortstöket så kändes soffan riktigt bra. Högläge för fetfötterna. Dom var extremt svullna igår!

Ikväll blir det nog bara fredagsmys! Har varit på preggofika idag och det var sjukt trevligt! Tänk att det finns så många trevliga pers där ute, jag tycker att de flesta man ser på stan ser så sura ut. Men men! :)

Sen ska jag bara säga en sak som kommer att reta gallfeber på hela halva umeå: JAG BRYR MIG FÖGA OM BJÖRKLÖVEN GÅTT I KONKURS ELLER EJ! Äntligen slipper man höra om dom. Eller är det bara början? Usch.

22

Sitter och har världens huvudvärk. Why oh why?

Ska baka äppelkaka nu, har aldrig gjort det förr eftersom jag HATAR bakverk med äpplen i. Men andra gillar så jag ska baka det :) Det är ju kul! Jag ljög nu, jag har visst gjort äppelkaka, men bara på jobbet och aldrig hemma.

Kanske visar sen hur den blev :)

23

Tack Saba för tipsen om BBväskan! :)

Idag har jag haft en king dag. Började med barnmorskan, bebisen var normalstor, jag frågade henne om den var det. Hon sa att det kändes så :) Nu frågade jag inte om "provsvaren" men hon sa att det såg bra ut! Bebisens hjärtljud var mellan 160 och 148 iaf. Högervänd låg den!

Sen åkte jag och min älskling till TC för lunch. Det var god lax och sen kom Sandra, Elisia och Joel. Vi köpte mjukglass (eller jag O Elisia åt mjukglass) och sen gick vi ner till hamnmagasinet och satt oss i solen. Dit kom Anton och Tom, sen kom det även fler. Typ fina Lisa :)

Johan kom dit, vid fem åkte vi hem och jag somnade till 19.50 nånting... Då kom Matilda och lånade film, vi höll henne kvar till 21.30 typ! Trevligt med sällskap :)

Nu sitter "vi" och ser Inter mot Barcelona.... Ska tydligen va stort att Inter leder med 3-1... Så det blev inget tv spel utan fotboll... Jag ska nog gå isäng ist.

God natt!!

Kul?

Tror ni att det är kul och att det känns bra att vara tillsammans med någon som just kommit hem från träning och fortsätter med träning medan maten lagas? Njaa... Man känner sig inte direkt mindre tjock och lat.

 

24

Va bra att höra att man får låna TENS på förlossningen!! Min BM som höll i föräldragruppen sa att det inte fanns, hon var ute o cyklade ganska mycket iofs. Det enda hon pratade om var saftsoppa!

Har haft besök idag! Först kom Gockan (moster) och Matilda (kusin) och hälsade på. Mattis o jag såg solsidan när Gockan drog på stan! Det var roligt :)

Sen efter Mattis drog så kom Sandra och Elisia! Vi gjorde pannkaka och såg Alfons Åberg :)
Mysiga söta lilla flicka!
 
På bilden ser ni även mina uppsvällda fingrar! Sandra höll på skratta ihjäl sig när hon såg mina feta fötter :)

25

Sitter med Johan och planerar vad vi ska stoppa i BBväskan. Har ni tips o råd så hit me!

Hittade en sida där det står om biverkningar vid medicinsk smärtlindring, även effekterna osv. Läs här!
Kan vara intressant för alla, oavsett om man tänkt föda barn eller ej. Det finns rätt många smärtlindringsmetoder som inte är medicinska! Det är bara synd att dom på NUS förlossning inte verkar pusha för sånna alternativ. Dom har EN pilatesboll (sa min BM) dom har ETT badkar, dom har EN person som kan ge akupunktur (Dom hade haft EN kurs på 90-talet...) dom har INGA tens apparater man kan låna där. Mycket mycket dåligt. Skulle tjäna en hel del pengar på att försöka få folk att föda utan medicinsk smärtlindring!

Nu ska jag lägga mig.
Hörs imorn!

(Seger idag förresten! King!! 2-0 mot sirius... Det var dessutom rätt stor skillnad mellan lagen i mina ögon, UFC kissade på dom stundtals. Kom nu ihåg att jag inte är nån intresserad människa. Så jag kan ha fel)

26

Okej, imorgon smäller det. Första matchen för säsongen... Jag tror ju på förlust, bara för att jag inte vill bli besviken. Sirius kom ju ner från superettan förra säsongen. Inte för att det säger nånting om vad som kommer att hända. UFC vann ju mot enköping förra året som även dom kommit ner från superettan. Så man vet aldrig. Men som sagt så är jag lite inställd på förlust.

Mor o far är i stan i helgen, pappas lag har cup och mamma ska väl göra stan! Johan har träning och kommer nog inte hem förrän tre. Jag ska va med mamma o syrrorna hade jag tänkt. Jag skulle vilja packa klart BB väskan och förbereda lite, men det får bli ikväll.

Igår var vi hos Susanna och Victor. Vi grillade för första gången i år och det var supergott! Det började med att jag o Sus skulle gå på en föreläsning med Gudrun Schyman men den blev tyvärr inställd så vi gick på en prommis för att möta Malin från jobbet. Sen gick vi ner på stan och köpte mjukglass! Mmmm! Sen satt vi på apberget ett bra tag, efter det gick vi på affärer och vi köpte båda fantastiska presenter åt våra män. Victor fick tre ljuslyktor som han blev lyrisk över, Johan fick en blomlåda till ballen, samt en kruka, två dukar och två champangeglas! Han blev också väldigt glad. Säkert presenter han önskat sig i hela sitt liv. Konstigt nog har han inte packat upp sakerna från påsen än... Han vill väl inte vara för ivrig! :) Efter shoppandet gick vi till Sus för att dricka lite te, vi satt på ballen och solade och det var så himla skönt! Efter det bestämde vi oss för att grilla. Maten kom på bordet vid halv nio - nio skulle jag tippa. Köp aldrig engångsgrillar!
Efter middagen körde vi TP, jag och Johan mot Sus o Victor. Vi ägde. Sen drog vi hem. Minns helt ärligt inte om vi somnade eller om vi såg på tv. Har inget minne!

Nu vill jag att mamma o syrrorna ska komma tillbaks från deras prommis så jag får umgås.

27

I natt när jag kissade för andra gången (ni får tycka det är för mycket info om ni vill, det strunar jag i) så fick jag den sjukaste frossan! Jag har inte frysit på väldigt väldigt länge. Inte av mig själv. När det var kallt ute så frös jag såklart men inomhus så är jag värsta klimakteriekossan! Hur som helst, jag kunde knappt ta mig från toan till sängen pga skakningar. Jag flög (hur man nu flyger som höggravid) ner i sängen under Johans täcke och skrek att han var tvungen att "kraaaama mig för att jag fryyyser ihjääl!" Han var ganska groggy så han fattade nog inte så mycket. Tillslut efter hans kramar och omlindande av ett andra täcke så blev jag varm igen och somnade. Det var hemskt. Skallrandet av tänderna var inte kul. När Johan steg upp vaknade jag av att han täckte mina fötter som stack ut från täcket, sånt gör att man blir mer kär.

Nu ska jag snart iväg och möta Malin. Susanna ska komma förbi och vi ska gå tillsammans upp mot uni. Sen ska vi ta en kaffe hos mig. Synd bara att jag inte har någon sol på ballen vid den tiden. Det är fint ute.

Förresten. Här är min mage:
 

Jag ser inte liten ut i den där klänningen :) Vecka 37 ídag!

28

Jag satt på sängen i sovrummet med datorn i knät, jag svarade på ett mail jag fått från Malin. Från hallen hördes någon skumt. Nån knackade en knack på dörren, efter en stund öppnades dörren försiktigt och tyst, först ner med handtaget och sen gnisslade det till och dörren öppnades lite lite, för att vara öppen nån sekund och sen stängdes den tyst. Jag "ropade" på Johan som var i vardagsrummet. Det kanske var mer ett väsande "Johan!". Han kom mot sovrummet samtidigt som det plingade på dörren. Jag hann förklara vad som hade hänt och Johan ställde sig i hallen. Efter en stund öppnades dörren rätt försiktigt igen. Johan sa "hej...?"
Tjejen där ute sa "Eh hej, bor nån Maria här?", "Näe. Vilken Maria?", "Maria.. Eriksson...?", "Näe.", "okej..." sen stängde hon dörren och försvann.

Vad ville hon? Varför höll hon på med dörren? Skulle hon sno nått? Det står ju inte Maria på dörren. Det står klart och tydligt "Johan Larsson och Hanna Sandström". Hur kan man va så fräck om hon nu skulle sno nått? Det fattar inte jag. Vars bor jag egentligen? Är det nån i mitt hus som är normal? Jag tror inte det. Eller igår pratade jag o Johan lite med grannen vägg i vägg och han var trevlig. Men resten.... Vad är det för kufar?


sol

Dagen har spenderats hos Lisa! Vi har fikat och satt ute i solen en stund. Sen så slog vi oss ned i soffan och fastnade framför tv:n!

I somras.

I somras gick jag upp 6 kilo. Jag hade tänkt gå ner dom kilorna i höstas. Jag hade dock ingen motivation, världens smärtsammaste bröst, var tvungen att ha två sporttoppar bara när jag sov. Trappor var inte en favorit då guppandet gjorde svinigt ont. Jag var trött hela tiden, började må illa på mornarna, ledsen och deppad över att mina tjockisjeans gick sönder i gylfen när jag skulle ta på mig dom. Jag bara svällde. Men jag hade bestämt mig. JAG SKA GÅ NER 6 KILO! Promenader gicks dagligen, tillslut så kom jag på att jag ska minsann börja jogga. Jag springer en låt och går en låt. Det kommer jag klara!
Eller hur... Det gick inte alls bra. Första låten var en plåga, började pausa i låtarna så jag kunde flåsa ut ordentligt och sen ta mig framåt igen. Det slutade med att jag kanske sprang 3 minuter sammanlagt på hela rundan. Jag var helt körd, gick in i väggen. Lyckan var när jag fick reda på att jag var gravid. Nu hade jag nått att skylla på. Jag har inte dålig kondis, jag är bara gravid.

29

Nu ligger jag på sängen på mage (!!) och skriver. Ett ben sticker ut som en grodas för att hålla upp så jag inte krossar magen. Eller den i magen.

Jag drömde att jag fick en liten flicka i natt. Hon var så söt o fin. Men jag hade bråttom till skolan så jag struntade i att åka in på BB så jag stack till klassrummet direkt efter förlossningen. Smal hade jag också hunnit bli.

Jag kom på en sak igår när jag o Johan pratade om min födelsedag... Jag måste bli firad ordentligt för jag kommer aldrig mer vara 23 och smal. Jag måste firas med pompa o ståt för det är min sista födelsedag utan barn. Så hur ska vi göra nu? Hur ska vi fira mig? Jag tänkte baka 1000 olika tårtor. Kanske bullar... Kanske potatisbakelser? Kanske dumlekakor? Kanske moccarutor? Kanske... tipsa mig!

30

Har haft en bra dag. Tog cykeln och begav mig till Matilda, vi satt ute i solstolar och stektes en stund. Sen kom megamolnet så jag drog hem. Johan var hemma från jobbet så han låg och myste i soffan, vi drog ett game och sen kom Viktor och hämtade mig för en tur på stan. Växla pengar till dollar, tokhandlade kläder till honom, en liten kofta till bebisen som den ska ha påväg hem från BB om det är kallt ute. Käkade middag på barista, shoppade frukt på maxi och sen åkte jag hem. När jag kommer hem så åker Johan bort. Perfect match idag... eller inte.

Idag är det exakt 30 dagar kvar, fyra veckor, en månad, ett tolftedels år. Inte länge med andra ord.
Kom nu lilla bebis, skulle va skönt att bara få tänka på dig just nu.

Ibland vill jag strypa.....

Det var länge sen jag kände sådant hat mot en person, okej... Jag överdriver när jag skriver hat... Men jag väljer det ordet ändå. Klockan är 18.00 jag står och lagar kvällens middag som jag ska bjuda på. Pastavattnet kokar ordentligt och just som jag slänger i pastan så plingar det på dörren. Som ni vet sedan tidigare är jag den som HATAR att öppna dörren  när jag inte vet vem det är som är utanför, jag väntar en stund men ingen kommer in. Jag tänker att "jaha, det är väl låst" springer dit, märker att dörren inte är låst och öppnar den... Där ute står två tanter som jag känner igen sedan några månader tillbaks. Två jehovas vittnen som Johan har "bjudit tillbaks" så dom kan diskutera... Förstår ni nu hur irri jag blir?

"Jag väntar gäster, Johan är den som är intresserad och han är inte hemma så ni får komma tillbaks en annan gång!"
"Du är inte intresserad då?"
"Nää.... Jag väntar gäster så jag har lite att göra..."
"Du kan väl ialla fall ta de här tidningarna och läsa?"
"Okej" (Det brukar funka enligt pappa, ta emot det som ger så går dom. Jag sätter handen på handtaget så dom ska fatta vinken)
"Jag ser att du väntar barn! Va kul" Sa de båda och tokflinar...
"Jo, en månad kvar nu!" (kort i svaren så dom ska fatta att jag har saker att göra.)
"Oj? Jasså? Är det två där inne?" sa den mest aktiva och klappar mig på magen... Inte okej...! 
"Nä, det är bara en" (Lite "smått" irriterad. Ville egentligen bara hämta pastavattnet och hälla över henne!)
"Vi har ju en bok som handlar om hur man gör en bra familj, du kanske vill att vi ska komma förbi med den?"
"Ja visst, gör det..." (Planen är att aldrig mer öppna för NÅN!)
"Då kanske vi kan lämna den här om ni inte är hemma?" (fifflar med brevinkastet)
"Jo, absolut" (rycker nästan i dörren för att dom ska fatta)
"Vi har ju en fyra månaders period i detta område bla bla bla...."
"Ja, men kom tillbaks en annan gång så får ni prata med Johan!"

Tillslut så gick dom, irriterad som ett bi gick jag tillbaks till min spis där jag hade två pastakastruller och laxrätten på högsta värme, laxsåsen hade bränt fast i botten på kastrullen och pastan levde sitt egna liv. PLING!!!!

Jag sprang tillbaks till dörren för jag trodde det var gästerna, men näee. Det var jehovas igen.
"Du, vi har ingen portkod hit!"
"Nähäää....."
"Vi måste ju ha den när vi ska komma tillbaks och prata"
"Jaaa... vi har ju just bytt den så jag vet inte riktigt vad det är!" (ljuuuug, jag kan två olika koder!)
"Jo vi har den gamla, men du vet inte vilken kod ni har nu?"
"Nä jag låser bara upp med nyckel... Har inte fått någon ny kod än... men testa 6505"
"Ja, annars kanske vi kan ringa hit upp så kommer ni och öppnar?"
"Eh.. ja prova ring där nerifrån så svarar vi" (vi har inte ens en telefon som det rings till)
"Ja, vi får göra det! Vi provar nu!"
"Gör det! Hej då!!" (irriterad som ett bi!
Springer tillbaks till pastan. PLING!!!! NU kommer gästerna, kunde dom inte komma typ exakt samtidigt ist? Så tanterna kunde gå? Så maten inte blev småbränd? Eller jag vet en bättre idé! JOHAN skulle kunna SLUTA bjuda in folk när han lix aldrig är hemma!!!??!?!?!? Speciellt folk som jag inte vill ha å göra med.

Jag ska bjuda in bjästabor så Johan får känna sig obekväm!

31

I natt var jag på förlossningen, vi kom in i ett rum där de ställt i ordning en extrasäng. En av sköterskorna sa "Den här använder vi för att ta hål på fostervattenshinnan. Du kommer inte känna att vattnet har gått förrän du ställer dig upp." "Okej" sa jag.

Det kom in en barnmorska med en journal och presenterade sig och gav mig order att hoppa upp på extrasängen de ställt i ordning. "Väntaa...." sa jag "Ni har väl inte tänkt sätta igång mig?!" jag kände hur nervös jag blev, och paniken började komma. Det var ju inte såhär jag ville ha det, jag ville ju att det ska börja av sig självt. Om de sätter igång mig är det större risk att jag måste få värkstimulerande dropp då? Det vill jag verkligen inte ha, jag är inte förberedd mentalt! Jag vill verkligen inte ha ryggmärgsbedövning heller!! Där går gränsen! Jag vill inte att mitt barn ska må dåligt av förlossningen. Nu vill jag hem!

Barnmorskan tittade i sin journal och sa att jo det skulle dom minsann. Nu skulle bebisen komma ut. Jag tittade på Johan och undrade om han inte skulle säga nått, vilket han inte gjorde... "Men jag är ju bara i vecka 36, varför ska ni sätta igång mig nu??" jag kände att jag blev ännu mer nervös och litade inte på barnmorskan för fem öre. Varför har ingen sagt nått till mig tidigare? Barnmorskan gick ut från rummet, kom tillbaks efter en stund och visade mig journalen, pekade på ett namn: Ida Söderström. "Det är väl du?!" sa hon irriterat och jag kände hur en lättnandes suck kom och jag sa "NÄäää!! Det är det inte!". In kom en liten tjej med världens mage, "Här ligger tvilling A och här ligger tvilling B" sa hon och visade med händerna. Det var hon som var Ida Söderström, hon var den som skulle bli igångsatt. Jag och Johan skyndades oss därifrån. Vi funderade också på varför vi kommit dit i överhuvud taget. Sen vaknade jag.

33

Var hos barnmorskan i torsdags.

HB: togs inte
Glukos: togs inte
Blodtryck: 120/60
Vikt: + 2 kg, 13 sammanlagt.....
Huvud: FIXERAT!!!
Hjärtljud: 145
SF mått: 33 cm




Du är på dag 247 av 280. (88,2%).

Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 1 full dag (v35+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 13 maj 2010
Du har 33 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


34

Igår var min kära mor här och hjälpte mig att röja och rensa och greja och allt!
Det är sån skillnad på mitt välmående nu när det är fint hemma! :)

 
Mamma mormor och Gockan (moster) kollade in bebiskläderna som vi hittills har. 

  
Sen blev det födelsedagsfika för oss! Mamma fyllde ju år igår och det här var efterrätten.
Vi fick även middag som bestod av piroger, sallad, paj och annat gott!
   
Sen jämförde jag och Ida fötter, jag har alltid haft smala fötter, typ som Ida, men efter en heldag på benen så hade det samlats så mycket vätska i fot och ben att det såg inte fräsht ut. Kom också ihåg att ida just kom hem från egypten, därför är hon så brun och jag så blek. Sjukt blek. Så Johan bestämde sig för att linda mina fötter, som ni ser så blev tårna bara blå och resultatet ser ni på sista bilden och det blev ingen skillnad... Tyvärr. Så Kvällen spenderades med fötterna i högläge resten av kvällen.


35

Mitt liv som mor.
Min kusin Oskar sitter i belgien och ritar serier om min andra kusins (susanna) liv. Jag såg idag en serie som handlar om mig som mamma! Det var intressant, minst sagt :)



Här ser ni! :)

städ.

Ida kom idag och hjälpte mig att städa och sortera. Så himla skönt när nån är här och kan få en till att göra sånt man annars inte orkar. Mamma kommer imorn och då ska vi fortsätta! Tur Ida var här annars skulle vi nog inte bli klar imorn! Nu gör jag inte så mycket mer än att jag väntar på att Johan ska komma hem, så vi kan fortsätta med hemmet. Det är som sagt inte bara en sak som ska göras. Om två veckor ska jag bara sitta hemma och njuta. Jag ska vara mentalt förberedd på att få barn och att hemmet ska va i bra skick. Är det inte klart så kommer ingen bebis. Så enkelt är det. Så två veckor kvar för badrummet. Är det inte klart så flyttar jag. Nån som vill ha mig?

36

 
Jag o Lisa bakar lussekatter 2008


Augusti 2009 - Stockholm innan coldplay


Jag spexar 2009 :)

  
Vimmelbilder från sommaren 2009
Jag o Johan, sen är det Jag Lisa och Jeanette!

37

I morse sov jag lääänge, vaknade av att Johan ringde och frågade om jag var hungrig. Det är en lite dum fråga för jag är inget annat nu för tiden. Det enda jag gör är typ att äta. Men i morse visste jag inte för jag hade inte känt efter. Han kom hem iaf och vi käkade pytt i panna. Det är skönt när han är hemma. Då har jag nån att prata med.

I natt sprang jag på toa FYRA gånger! Heeelt sjukt! Jag blir lika less varje gång. Varför kan jag inte kissa på dagen ist? Näe, det ska tydligen ske på natten.

38

Det här med jämställdhet är något som jag tycker är väldigt viktigt, både i förhållanden och ute i världen. Jag skäms dock var och varannan dag då Johan gör så mycket mer än jag här hemma. Jag kan ha lat-dagar och bara ligga i soffan och se på tv och kolla facebook fram till han kommer hem. Då har jag inte gjort något här hemma. Inte ställt in i diskmaskinen, inte tagit upp kläder från golvet, inte bäddat sängen, inte tvättat - inte gjort nånting alls. Jag är ju bara hemma på dagarna och då tycker jag det är orättvist att Johan ska måsta göra allt det där, när han dessutom jobbar hela dagen och sen tränar hela kvällen. Men han kommer hem, börjar rensa och göra fint medan jag sitter i soffan och känner hur ångesten över hur dålig människa jag är komma. Det är inte att jag är dålig på att städa, utan när jag gör det så gör jag det verkligen. Idag har jag packat i garderoberna, först torkade jag ur dem, sen hängde jag upp kläder, sen vek jag linnen, sen hängde jag upp Johans grejer också. När jag gjorde det såg jag hur skrövliga hans tröjor var. När han städade ur sin förra garderob så vek han inte så bra. Så jag tog fram strykjärnet, strök alla hans kläder som behövde strykas och nu känner jag mig supernöjd! När jag väl gör nått, så gör jag det ordentligt :)

39

Shit, fick lite smått panik när jag märkte att det bara är 39 dagar kvar nu! Men gud va jag längtar tills det är över. Visst, det är väl mysigt med magen på kvällarna då bebben rullar runt där inne. Det är mindre mysigt på natten när man vaknar 3-4 gånger av att det gör ONT att ligga på sidan. Det gör ont för att man inte vänder sig i sängen naturligt längre, utan man vaknar av smärta och inser då att man måste byta sida. När man bytt sida så märker man att man är kissnödig och måste rulla över på sidan, häva sig upp på sängkanten stappla sig upp och då märker man hur ont man har i fogarna. Man haltar iväg och då märker man på allvar hur kissnödig man verkligen är. Man känner att man måste kissa när man ligger ner, men sen när man ställer sig upp så trycker det på och då måste man snabba sig iväg. Snabb är dock någonting som man inte är längre. Man tar sig till toan, blir svinsur när man märker att det kanske var 3 cl som skulle ut... Så då har man gått från sängen till toan för 3 cl. Värt....
Man har dessutom väckt lillbebben i magen så när man kommer till sängen och lägger sig på sidan, som inte gör ont, så börjar den buffa och böka (den vill ju också ligga skönt) så man tillslut måste vända sig till den onda sidan igen. Då slutar den. Så håller natten på. Vissa gånger är bättre än andra och vissa gången vägrar jag ta mig till toan för jag vägrar anstränga mig så mycket för 3 cl.

Jag har också märkt att jag blivit väldigt glömsk nu på slutet. Glömmer plattor på, glömmer vad jag ska göra i rummet jag gick in i, så jag måste gå tillbaks för att komma på vad det var och sen gå in i rummet igen för att glömma lika lätt och snabbt... igen.

I morse kl 3.55 ringde klockan och Johan flög upp och iväg. Han ska iväg till finland på fotbollscup och är där tills sent imorgon kväll. Det värsta med att vara tillsammans med Johan är att varje helg från slutet av februari till oktober är uppbokad, förutom 10 dagars fotbollsledigt på sommaren. På de tio dagarna ska mycket hinnas med...

Johans pappa åkte nyss härifrån. Jag umgås mer med honom på helgerna än Johan :) Nu är iaf garderoberna färdiga och det blev så himla bra! Ikväll så blir det inpackning av kläder. Äntligen ska kartongerna bort!
Lisa kommer nog snart, vi ska se new moon och mysa!
Puss o kram!

42

Igår var mina bästa vänner här, Sandra och Lisa.
Sandra passade på och berättade en sak som jag nu ska berätta för er. Om jag vågar.

Det var en kvinna som bodde med en orm, en sån där stor boaorm... Jag tror dom heter så. Dom hade ett ganska sjukt förhållande, dom sov i samma säng och ormen fick glida löst omkring i lägenheten, dom hade bott i hop i en herrans massa år. En dag märkte kvinnan att ormen var alldeles hård och smått orörlig (om jag inte minns fel), hon blev orolig och tänkte att det här har aldrig hänt förut. Så hon ringde till djurupplysningen eller liknande för att få reda på vad som kunde ha hänt ormen. Efter hon förklarat att ormen stelnat till och även förklarat att ormen får vara lös i lägenheten säger dom i andra sidan telefonen "Skynda dig ut allt vad du kan, ormen förbereder sig för att äta upp dig!". KAN NI TÄNKA ER!? Ormen pumpade tydligen upp sina muskler för att kunna krama sönder henne i sin mage... Förbereder käkarna och allt... Det var så sjukt äcklig historia att jag nästan var rädd att jag skulle börja drömma mardrömmar. Men jag är så död på natten att jag inte ens drömmer. Tur.

RSS 2.0