75

Den 75:e dagen firar vi med en snubbe som är king.


Dessutom sjukt lik min kusin Oskar! Skulle kunna va han.

Ye Banished Privateers

Jag bara levererar inlägg efter inlägg idag! Där ser man!
Fick höra att dom här ska spela på folkets hus ikväll också... Jag missade dom på täftefestivalen i somras.. Vi åkte hem för tidigt... Jag har ångrat det bittert för jag tycker dom verkar kungliga, plus att han är så himla snygg.Samma låt fast en annan version som jag ÄLSKAR!


Jaaamen då vet ni vad jag har att välja på ikväll!

Ikvällers

Ikväll ska jag o baby på Scharinska och se Randy! Kom dit!!Sist jag såg dom var i skolavslutningen -03

76

Jag gick in på vk.se för att kolla vad som hänt idag, såg att en tjej blivit dödad av en späckhuggare på SeaWorld i Orlando... Tidigare idag under lunchen tittade vi på Oprah där en kvinna blivt attackerad av en schimpans. Han hade slitit av henne ansiktet och tuggat på hennes fingrar/armar.


Är man så dum som håller vilda djur i fångenskap får man skylla sig själv.
Önskar NÄSTAN att fler djur dödar sina "skötare" så folk slutar ha dem i fångenskap. Dom ska va där dom kommer från. Inte i bur.


att vara trött.

Man vaknar av att Johan vaknar, man försöker somna om, plötsligt forsar det blod ur näsa. Man sätter in en tuss papper, försöker somna om medan man andas med ett näshål. Man tänker att nää nu är jag ju superpigg. Stiger upp. Två timmar går, man gör sig i ordning för jobbet... Inser att man hunnit bli dötrött på två timmar.
Och man måste iväg till jobbet...

77

Det är inte jag som har skrivit listan, nog för att jag gärna hade gjort det. Det hade ju varit "listigt" av mig. Oj, det verkar va en sån dag...! Det bara kommer roligheter ur mig. Som i morse när vi, tyvärr, såg hockey och såg sverige (gör mig ingenting) förlora. Då sa jag vitsigt "Om sverige hade vunnit skulle man kunna säga 'morgonstund har guld i mun'". Johan var sur, det var BARA därför han inte tyckte det var roligt.

Listan stämmer dock ganska bra in på mig. Johan brukar stanna innan han backar in på parkeringen, för att jag ska ta mig ut.... Han puttar ner mig i soffan för att skratta åt mig och se mig rulla upp... Jag försöker flera gånger smidigt smita förbi stolar, människor, bord osv osv men då kommer magen och tar i. Det är inget man tänker på, det ska ju gå, det har ju gått förrut. Men nu går det plötsligt inte. Jag har även kommit på mig själv med att försöka sätta mig på en stol som är lagom nära bordet, det blir tight - ner kommer jag efter lite pressande, men uppvägen är betydligt bökigare. Ont gör det också.

Det är lite sjukt att man kallas för höggravid nu, jag har som alltid trott att höggravida är super duper stora och otympliga. Men jag tycker jag funkar rätt så bra ändå. Jag kan ta mig från sängen till toan till soffan och vise versa.

Igår var vi på föräldragrupp för första gången, den orkar jag inte riktigt kommentera... Lite smått krystat och en virrig barnmorska som skulle prata om förberedelser inför förlossningen. Det var dock trevligt att fika och prata lite med dom andra, men sen kom hon tillbaks och fortsatte vara virrig. Sen kom vi hem, jag satt och jobbade med mittelgrejerna och Johan och hans pappa grejade i badrummet, eller Johans pappa grejade i badrummet. Johan såg mest på, satt och jobbade med sina mittelgrejer och svävade omkring. Sen när jag satte på sex and the city så blev han fast. Sen åkte jag på yoga, det var skönt, vaknade av att jag snarkade tre gånger under avslappnigen... Den var ju så lång! Först skulle vi slappna av sittandes och sen liggandes. Jag höll på somna redan under den sittande delen! Sen kom jag hem och det luktade wonderful! Johan hade lagat en supergod köttfärssås!
Int dålit!

Nu ska jag göra det jag gör bäst - och mest. Jag ska kissa. Hörs!


78

Du vet att du är höggravid när...

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig. 
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna"
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner
efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat...
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- När  sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.¨
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.

79 dagar kvar - bilder
79

Vi har ett litet problem, eller jag ser det som ett stort problem.
Vi har pratat om hur vi ska dela upp mamma o pappa dagarna och vi har kommit fram till att vi självklart ska dela 50/50. Problemet då är att jag förhoppningsvis kommer få ett jobb på sjukan och då kommer jag ju måsta jobba kvällar och helger. Johan kommer att kunna va hemma på dagarna med barnet men sen vid 17 så måste han ju åka iväg i tre timmar för fotbollen. Alltså kommer vi måsta ha barnvakt i typ 3 kvällar per vecka och ibland även helg eftersom Johan spelar match. Jag vill inte att vårt barn ska måsta sova borta så mycket eller aldrig ha en förälder som lägger den här hemma. Vad händer om vi måste flytta då? Då har man ju ingen syster som bor i huset mitt emot som kan tvär springa över eller nått sånt.

Ett krux till är ju att jag förmodligen kommer få den sämsta FP (föräldrapengen) eftersom dom på FK håller på att säga olika saker hela tiden. Sen så får ju Johan en liten summa av UFC, och även bonus om de skulle komma upp i SE. Den pengen får inte komma över en viss summa, och det finns en risk att det gör det. Då kan Johan bara ta ut halva pappadagar, än fast han är hemma från sitt fasta jobb. Så vi kommer leva på noll pengar ungefär. Tänk om jag inte får något jobb? Ska jag leva på a-kassa och Johan på halva pappadagar? Kul liv.

Det bästa vore om jag fick mammadagar av han, ekonomiskt vore det bäst. Men som Johan själv säger "Jag vill ju också träffa vårt barn så mycket som möjligt". Jag kom med en idé att jag under sommaren kunde bo i hällnäs och kanske få jobba på älvbacken så får mamma o pappa ta hand om bebben. Mamma är ju ledig hela somrarna. Men när får då Johan se sitt barn?

Orkade ni läsa och förstår ni?

80

Nu är jag så sjukt less. Jag känner mig dock ganska smal i dag, kan det bero på att jag har sovit på mage? Eller "framstupa sidoläge" kanske är ett bättre namn. Det var himla skönt att kunna vakna upp och känna sig smått smal.

Sen kan det bero på den lilla frukost jag fått i mig. Sportbröd med skinka och ett litet glad oboy, vi hade inget annat hemma. Fattiglappar som vi för tillfället är. Kommer inte bli bättre sen heller för cp försäkringskassan ljuger hela tiden. Nackskott.

De där skåpen jag tvinnade ihop är nu nermonterade. Kom hem från kalaset igår och då var allt borta... Jaha... Det var tacken. Då var skåpen tydligen för stora för badrummet så dom måste kapas. Det där kommer aldrig bli klart. Jag som slitit häcken av mig för att få ihop det. Johan med för den delen... eller jag tycker faktiskt att jag har gjort mest...

 
Här trodde jag att jag aldrig skulle se ut sådär. Till och med tänderna har vuxit.

81

Jag tror jag skulle göra mycket för att få ligga i ett badkar med skum och levande ljus omkring mig. Fotmassage och något gott att äta och dricka. Det är lite synd att vi har för litet badrum för att rymma ett badkar. Hade varit guld värt vissa dagar.

82

Har hört på nyheterna att det är snöstorm. Här är det -20, blå himmel och sol. Jag kommer inte gå ut ändå.


Man tjänar på att vara "obrydd"...

Vi sitter framför tv:n. Jag med datorn för att kolla om det skrivits något nytt på intranätet medan Johan ser en dokumentär om Iran. Johan drar upp foten min, lägger den i hans knä. Smetar på bodylotion! Jag utbrister "say whaaat!?" och han säger "Nått måste du ju få för att jag får se på 'en tråkig iran dokumentär'!" Så nu sitter han och masserar mina fötter. Jag är lyckligt lottad!


83

Jag ska snart lägga upp några bilder. Kameran är som bortblåst... Ska leta upp den!

Just nu håller vi på med badrummet. Vi har målat vitt och jag jag knåpat ihop ETT skåp som vi ska ha där inne :) Ett av fyra..... :)

Annars så har jag jobbat hela dagen idag. Det gick bra! Kändes lite efter jag suttit ner under lunchen att man som stelnar ihop, men efter man gått en stund igen så mjukas man upp i lederna osv. Ska jobba imorgon med, mellan 15.30-19.30. Chefen sa "Jag tänkte att du skulle sitta ner och hjälpa till då hon behöver påminnas om vad som ska göras" Hon som ska jobba har jobbat hos oss tidigare med det var ganska länge sen så jag ska "inskola" henne att jobba helg.

Jag var ju hos BM igår!! Det var som vanligt spännande!
Vikt: 1.5 kilo plus (7.5 kilo totalt)
Glukos: 4.3
HB: 125 (höjts från 114)
Hjärtljud på bebis: 150 först och efter en liten stund 145
SF: 28 (+ 3 cm sen sist)

Fick svar från glukosbelastningen och det visade att jag inte har graviditetsdiabetes! Skönt! Sen så är risken inte stor heller att jag kommer att få det. Kommer ändå vara försiktig med vad jag äter. Socker känns inte så himla bra oavsett om det finns risk för diab. eller ej.

Ikväll ska jag bara mysa med Johan. Vad ska ni göra?

83 dagar kvar - vecka 29

Du är på dag 197 av 280. (70,4%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 13 maj 2010
Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


86

Hej alla!
Glukosbelastningen idag var vedervärdig! BLÄK va äckligt! Tråkiga två timmar än fast jag lyckades somna.

Annars så har vi varit på allstar ikväll. Jag, Johan, Evert, Räkan, Rabban, Victor, PH och sen kom Sandra och Emelie förbi! :) Det var himla mysigt!
Nu har jag dock svårt att andas för massa saker trycker mot lungorna. Int schönt!

Imorn - klipptid!

Huj!

87

Hej alla!

Blev väckt innan åtta i söndags med frukost på säng, en stor ros och tre egengjorda presentkort! Två var för myskväll hemma med valfri film och tilltugg plus ett löfte om att han även skulle titta :) Det tredje var gravidmassage!! Så nu efter jobbet åktes det förbi och nästa fredag ska jag få massage!! :) Världens bästa present ju!

Lillbebben har börjat hitta revbenen nu! Kände det ganska nyss. Ont gjorde det inte, men det kändes lite lustigt.

Fick just ett samtal av älskade Katten!! :) Nu skulle jag vilja va där nere igen... Vi hade så himla kul när jag och Lisa åkte ner förra hösten! Men vi hade mycket mys i somras också då Lisa tyvärr inte kunde följa.

Hanna Lisa Katta Johan

Imorn är det glukosbelastning så nu får jag inte äta mer ikväll.... :(
Sen ska jag o Lason på försäkringskassan och snacka lite... På kvällen blir det nog Olles eller Allstar för Milan spelar mot Manchester...
På onsdag ska jag klippa mig och träffa Jeanette!
Torsdag jobbar jag fram till 13 och sen ska vi till Barnmorskan
Fredag jobbar jag heldag... Ousch! :)

Vill ha!Clean Shower Fresh. Ge mig.

89

89 dagar kvar, en dag mindre än tre månader. Sista trimestern är här! :)
Igår kom mamma till stan med massa superfina kläder och filtar och grejer hon gjort! Hon är så himla duktig! Hade man varit hälften så duktig så skulle man ju inte göra annat! Jag och Johan gjorde iordning spjälsängen igår. Han bäddade så fint ned sin lilla äckliga Kvacken. Det ska va en blå anka med orange näbb... men det är inte så mycket färg kvar... han var ett sug-barn. Det värsta som finns ;)

Annars så blev det inget semmelbak igår. Johan kom hem stressad från jobbet och hade köpt allt som fanns på listan, förutom en sak. Han hade blandat ihop kesella och keso! Jag höll på skratta ihjäl mig inombords, men ville inte visa det för då skulle han väl skämmas ännu mer. Han har inte lyckats med en handling efter jobbet en enda gång tror jag :) Men det var ganska skönt, jag kände inte att jag skulle orka baka ändå. Så jag drog till grannen (syrran) och vankade av och an i väntan på mammas ankomst, för jag var så hungrig.

Nu har jag och Johan käkat frukost. Nu ska vi ta en prommis ner på stan för att få oss lite sol och lite luft och lite mer barnsaker kanske? :) Idag är en bra dag.

Kram alla!

Bak.

Efter lunchen på TC så åkte vi förbi affären och köpte lite grejer till mig så jag kunde baka! Jag gjorde biskvier och en drömrulltårta, glutenfritt båda! Nu kan mamma o syrran komma och fika i helgen! Jag gjorde några biskvier med daimkulor på! Tror på dom!

Imorn kommer jag göra semlor! Perfekt för fredagspeppen, inte för att jag gillar semlor men... Jag gör gärna semlor med marsankräm i mitten ist för mandelmassa! Vad Lason vill ha i får jag lura på ikväll.


91

Sitter hemma och väntar på att Johan ska komma och hämta upp mig för lunchning på stan. Han skulle komma för en si sådär 17 minuter sen. Jag kommer aldrig vänja mig och jag kommer aldrig tycka det är okej att inte komma i tid. Man kan faktiskt ringa.

Jag är svinhungrig.

I helgen kommer mamma och ska hjälpa min syster mittemot att göra iordning i hennes garderobsrum. Jag längtar!

Igår åkte jag och Johan upp till Sandra efter mitt jobb och hämtade hennes spjälsäng som vi ska få låna! Så himla mysigt!! :) Vi satt hos henne och käkade upp typ allt hon hade hemma... Ett preggo och en fotbollsspelare... Inte billiga i drift! Det är så mysigt att va med Sandra.

20 minuter sen... Kul.

92

Idag ska jag jobba nio timmar... Det känns tufft redan nu! Är det jag som blivit bortskämd? Jag har jobbat på världens slappaste ställe. Nu kommer Björken kännas som koncentrationsläger... typ. Att 6 kilo (förmodligen mer nu) känns så himla mycket! Nu vet jag ju att bebisen tar allt den behöver och på så sätt så får jag kanske brist på järn eller liknande och därför orkar jag inte lika mycket? Min BM säger hela tiden att man som gravid behöver mer sömn också. Igår innan jag gick och la mig fick jag syn på korvar som trillade ut mina sockar... Blev småäcklad men sen såg jag ju att det är ju inte korvar!! DET ÄR JU MINA TÅR! Dom hade svällt under dagen och såg ut som små prinskorvar. Mina annars smala tår var feta! Hittade en bild från när min fot var uppsvälld. Typ så såg min fot ut igår!

 Den högra är svälld. Man kanske ser dåligt... skit också! Nu hittade jag en man kanske ser lite bättre på, kolla in tårna längre upp! Små korvar!
 Ser ni? När jag gick så kände man hur vattenfylld foten var! Den dallrade när man gick! Helt sjuk känsla. Vi får se om mina fötter börjar dallra snart också.. Hoppas inte!

Johan var svinarg i morse, han frågade om det var onsdag. Han trodde det var helg och han var så arg att han inte fick sova ut... Sen hörde man hans grymtande och suckande extra tydligt innan han åkte iväg på jobbet. Stackarn!

Lason

Jag längtar ihjäl mig till när säsongen börjar!!

    
  


93

Givetvis händer det här i tider man ska amma och grejer....! Man får då aldrig va modern!

94

På den 94:e dagen innan förlossning kom vår liggdel på posten! Äntligen en komplett vagn! Nu är vi helnöjda och bebben får nu komma om den skulle behaga, nog för att den inte skulle må så bra då men vi är i alla fall förberedda med grejor. Nu när jag sitter och skriver här puttas den där inne lite. När man använder vanliga kläder, fast lite längre så har dom en tendens att åka upp och visa magen. På den magytan ser man då och då en spark! Det är ganska fränt.

Johan fick känna på riktiga sparkar igår, alltså inga mesiga sparkar... Det lät då så på han. Själv har jag känt starkare än så :) Men det är ju inte så konstigt eftersom vi sitter ihop nu. Man känner mer och mer för varje vecka och man börjar förstå ungefär hur den ligger. Jag tror min ligger med huvudet nedåt, benen och rumpan åt höger (uppifrån mig sett) och händerna nere åt vänster under naveln. Ibland känns det som att man kan känna en rumpa eller rygg åt höger. Speciellt efter en sammandragning. Varför jag tror att det är händerna som ligger nere till vänster beror på att "sparkarna" jag känner där känns mer som kittlingar eller slag. Inte lika kraftiga alltså.

Nu håller vi på att laga stuvade mackisar och korv, jag var helt sjukt sugen på det sen i helgen och blev överlycklig när Johan kom hem från träning med det i kassen! Det blev riktigt sen middag idag... Men det gör inget.

Blev väckt i morse av chefen, var på BVH idag igen och ska dit imorn med. På onsdag är det hotellet som gäller och sen sa hon att hon sulle försöka göra så jag och en annan får dela på en heltid så vi får 4 timmar per dag! Jag har sagt mycket om Björken, jag kan säga att om inte chef-Maria fanns där så skulle jag sagt bye bye för länge sen. Hon är verkligen den bästa av chefer!

Hej då!

96

Hej alla!
Igår var jag på kusinmiddag hos Susanna. På menyn stod det:
Förrätt: Vitlöksbröd med parmaskinka och coctailtomat
Varmrätt: 4 peppersfylld helstekt fläskfilé med potatisgratäng
Efterrätt: Cheesecake

Myche gott!

Vad gjorde ni?
Sen vid tio halv elva kom Johan och hämtade mig och vi for till folkets bio där Victor och några vänner var. Victor hade haft premiärvisning på hans film tidigare på kvällen. Så nu hade de en liten releasefest i källaren, kan man väl säga. Det var kul att träffa folket som man kände där!
Sen åkte vi hem och sov!
Nu ska vi käka frukost och åka ner på stan!

Puss o kram!

P.S den lilla i magen har haft lite morgongympa och jag har börjar förstå mer och mer att det är en bebis och inte nånting annat. Så nu tycker jag det är lite mer mysigt än irriterande. Brukar försöka känna efter hur den ligger, den är rätt så stor nu! :) Vecka 27! D.S


98

Ikväll har jag varit med Viktor, vi käkade och såg en dokumentär som var så himla hemsk. Den heter The Cove. Här har ni trailern:Se den!!!

99

Man blir slängd hit och dit. Måste sluta mitt jobb på café BVH för att tanten som vägrar gå i pension tycker mitt gamla jobb på björken är för tungt och jobbigt. Så hon ska tillbaks på BVH, gå ner till 65 procent och då måste jag flyttas till Björken igen. Vad tjänar hon på att gå ner til halvtid? Kommer hennes pension bli enorm på 2 månader? Kan hon inte va schysst? Men då är dom på björken så "schyssta" och låter mig jobba 3 dagar i veckan istället så jag inte sliter ut mig. Men snälla, tre dagar i veckan, 9 timmar per dag, är tungt. Jag kommer inte kunna gå på kvällarna. Stengolv, tunga skor, stressigt jobb, tungt jobb... Kan jag inte bara få jobba varje dag i 4 timmar, så jag inte förlorar så mycket? Ska fråga om det. Nu har jag dessutom märkt att jag börjar få sammandragningar mitt på dagen, inte bara på kvällen, och om jag är stressad så kommer det bli värre och värre... Är så less på att alltid va den som ställer upp när dom behöver, för att sen bli "trampad på"...


Nu är det...

100 dagar kvar.

Imorgon är jag nere på tvåsiffrigt. 99 dagar, sen 98, sen 97, sen 96, sen 95........ Shit...

Långsamma timmar.

Ja, det är långsamma timmar som Pugh skulle säga.
Har varit hemma nu från jobbet i två dagar och jag börjar få lite panik. Så himla långtråkigt. Det är inte mindre tråkigt bara för att det ser ut som en skrottipp än en gång. Varför kan inte allt tas på en gång så slipper man ha stökigt mer än en period? Jag började med att riva ur mina garderober igår. Fy, jag har inga kläder kvar. Typ mjukisbyxor... Jag har ingen pepp för att handla nya kläder, inte råd heller för den delen. Nu vill jag bara att det ska vara gjort allting. Att grejerna från IKEA ska komma och garderoberna kommer på plats och att toan är målad och att barnrummet blir målat, tapetserat och lagt golv! Men eftersom jag varit med förr (har ju "renoverat" två rum här redan) så vet jag att det inte kommer gå på en grisblink. Men vi har iaf ett datum vi MÅSTE va klar på. Så jag hoppas verkligen att det går relativt fort den här gången.

Är det bara jag som inte ens känner pepp för att köpa bebiskläder? Det känns så himla tråkigt att gå i affärer och köpa till en som kommer i Maj. Det känns som att tiden står stilla nu.

Jag hittade inte Pughs låt "långsamma timmar" så jag tog den här ist.Den påminner om Susanna, pappa och Malin när vi var i källaren i hällnäs och pappa spelade den här låten för oss, fast en annan version då han sjunger jätteljust i början. Då vet ni!

Sådan herre sådan hund.

Om jag hade haft en hund just nu så skulle den se ut såhär:


CleoFint att vara preggo ibland. Som här.

Jag och JohanIgår kom vi överrens om att vi inte kommer skaffa fler barn, det tar ju så himla lång tid för dom att växa till sig och komma ut. Man går ju bara omkring och väntar och längtar och blir tjock (en av oss iaf).
Fast, jag har ju faktiskt haft en himla bra graviditet hittills. Eller de första 15 veckorna var hemska, men sen gick det som bra. Har inte såååå himla ont, visst är jag tröttare och inte lika sugen på krogen, förfester och så, men det är ju lugnt. Kanske kommer nån liten till om några år.

Johan har börjat dra tjockisskämt nu, "rulla över och släck lampan", "kan du göra såhär!?" (då gör han nått som jag inte klarar, typ en konstig kullerbytta) När vi var på bio så var min stol trasig så den lutades bakåt utan att jag gjorde nått, då jag påpekade det så sa han "men konstigt då!" med ett flin... Han är nog rätt så nöjd att han kan dra sånna skämt utan att man blir sur. Men kommer dom på en olämplig dag så lär han ju få på moppo.

Vi har beställt skåp och grejer till badrummet nu!! Det ska komma runt den 15 februari! Weii!! Så nu hoppas jag att allt kommer gå smärtfritt!


Vecka 26Här är den, den växer så det knakar.

Du är på dag 179 av 280. (63,9%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 3 fulla dagar (v25+3).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Beräknat förlossningsdatum Tors 13 maj 2010
Du har 101 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera.Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, (Se Johan!!) avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

RSS 2.0