Kul med julkort?

     

Såhär kul tyckte Frans att det var att ta julkort.... Som det ser ut nu så blir det inga sånna :)


En enda stor muskel.

Det var så Frans "plast-farfar" Staffan sa, och jag håller med. Han drar sig fram med armarna och det går rätt så snabbt nu. Han drar sig upp mot saker till sittande och försöker komma upp till stående... Det var bra att vi köpte så vi kan barnsäkra lådor osv. Ibland hittar man honom hängandes lite överallt. Igår hörde jag klagosång och när jag kollade dit så hade han fastnat under en stol. Han hade överkroppen på ena sidan pinnen och underkroppen på andra, sen så slog han skallen när han kollade uppåt, för där var ju sittdelen.

 


min. åsså johans.

Frans, vilket barn!

 

Amma eller ej?

Nu stod det en tallrik mat framför mig och jag var inte säker om jag hade haft creme fraiche i den eller ej. Jag vet inte när jag hade gjort den, den fanns i frysen. Ska jag sluta amma, tänkte jag. Klarar jag av det? Jag som har tyckt att det har varit rätt jobbigt att amma. Speciellt på dagen. Nu ammar jag kanske tre gånger per dag. Morgon, mitt på dagen/eftermiddan och en gång på kvällen. Sen så käkar han på natten också och det är olika många gånger. Så det är rätt okej. Inte lika många gånger som det var tidigare, inte lika intensivt och kladdigt osv. Nu kan jag mer välja tillfälle, det kunde man inte när han var mindre. När han var hungrig så skulle han ha mat, så var det bara. Gick inte att diskutera. Jag hade trott att jag bara rätt och slätt kunde sluta amma, han är ju ändå 6 månader och en vecka och rekommendationerna är ju 6 månader helamning. Vilket jag inte riktigt har hållit på med på slutet. Men sen tänker jag att det är rätt bra att kunna amma om det visar sig att han är superallergisk mot allt. Sen så är det rätt mysigt på kvällen och natten och morgonen. Då man inte har annat för sig, då man kan ta den tiden och bara gosa. Det är dessutom ibland den enda trösten. Bröstmjölk är dessutom grymt nyttigt och jag tror min innehåller nått supermedel för Frans är som besatt ibland...

Hur som helst så sparade jag maten i en matlåda. Plockade fram en annan rätt och den är nu i mikron... Jag ska nog amma lite längre, än fast jag är sugen på att sluta amma. Men jag tror jag kommer sörja det ordentligt. Hade velat att det kom naturligt och att jag slutar för att jag inte har mer att ge. Inget beslut. Vill helst sluta amma innan jul, men jag ska iaf amma fram till läkarundersökningen. Det känns som att jag vill ha ett OK av dom osv.

Tokstäd.

Ursäkta tråkiga inlägg. men vi julstädar och tokstädar på samma gång. Nu har vi tagit en liiiten paus. Frans var med på förmiddagen, det gick segt så min syster Ida kom och hämtade honom. Hon ringde nyss, han har sovit hela tiden. Hon ska väcka honom halv fem och vi ska hämta honom fem, så hon får en liten stund med honom iaf. Det är så skönt att bo så nära systrarna för då får man alltid hjälp då man behöver!

Tack!!!

TUSEN TACK för alla kommentarer! Vi har fått oss en tid innan jul, hade först fått tid i januari nångång... Men Johan fixade så vi fick tidigare! Skönt!

NU ska jag göra det jag längtat efter i två nätter och en heeeel dag! Jag ska åka och hämta Frans som har varit hos min mamma o pappa i hällnäs!! kan inte bärja mig!

happ.....

Det känns mer som en regel än ett undantag att skriva det jag ska skriva nu, Frans har kräkts igen. Igår kväll gick Johan in för att söva om Frans som hade vaknat, han hittade sängen och Frans nedspydd. Så det var bara att plocka upp lillis och tvätta av, aj vad han skrek! Det var som att han hade ont i magen då skriken kom i attacker. Han hade dessutom bajsat så han skrek när man försiktigt, försiktigt skulle tvätta rent. Johan sköljde av pyjamas, lakan, spjälskyddet, täcke osv och upptäckte två blod"fläckar" på påslakanet. Vi ringde sjukvårdsupplysningen och fick värdelösa svar som vanligt. Men förmodligen så var det ingen fara med blodet då blodkärl lätt kan spricka vid en häftig kräkning. Skönt att det inte var från magen iaf! Jag hade inte ätit mjölk igår alls, jag åt mat jag själv hade lagat och jag hade stenkoll. Vad kan det bero på? Johan ringde BVC och fick som vanligt värdelösa svar, "magvirus" - som har funnits till och från i flera veckor? Kan man ju undra. Men eftersom jag har telefonskräck (måste bli bättre, just nu får Johan göra alla jobbiga samtal) så kan jag ju inte ifrågasätta... Sen så luktar inte spyan "magsjuka", så jag är tvek.

Johan ringde barnmottagningen igår om remissen, den hade kommit in och då fick han fint höra att det kan ta 3 MÅNADER att få en tid! Det är inte sant!! Jag orkar inte mer, mitt barn måste få mat! Jag har knappt mjölk kvar. känns det som och nutramigenen kostar skjortan om vi ska fortsätta i tre månader till på det! Vi måste få recept! HUR GÖR MAN?? Är det bara att ringa och tjata? Vem ska man ringa? Måste man verkligen göra undersökning? Jag har fått kommentarer här förr att man inte alls behöver göra provokation för att få recept. Kan man få provosoriskt recept? Åh va jag blir less! Man får ju inga riktlinjer, inga förslag eller nått. BVC suger.

bloggtorka? sorry!

Jag orkar inte skriva om natten, för den var jobbig. Kan dra det i korta drag, eller hur man säger. Frans trodde han var ett plåster och varje gång jag flyttade honom en dec ifrån mig så vaknade han efter fem minuter och ville skeda. Då sover man inte så gott, klockan 5.20 fick Johan ta över (han dög tyvärr inte att skeda med så han fick använda vaggan som hjälpmedel). Han vaggade Frans till sömns några gånger... Det är drygt! Sen när vi väl steg upp så märkte vi att Frans hade bajsat i sömnen (väldigt lite och det luktade inget, jag luktade flera gånger i natt för att se om det var det som var felet, men kände inget) och hans stackars pung och området runt omkring var alldeles rött och irriterat, direkt man nuddade med en tvättlapp så började stackarn gråta! Bepanthenen tog självklart slut... Johan köpte inotyol och nu ska det smörjas och luftas!

I helgen har vi varit hos Johans mamma och haft det så skööönt! Så himla mysigt att få komma hem till någon annan och sova över. Komma bort från sin egen trånga lilla lägenhet! I fredags såg vi apans sista spelning. Väldigt bra och väldigt roligt!! Det var så många man tyckte om som var där!


Veckans bilder!

Jag vill bara säga att jag läser era kommentarer och jag blir alltid lika glad!!

Idag har jag avfrostat frysen, eller ikväll. Johan har rengjort kylen och slängt massa äckel... Blä!
Frans har legat och haft hyss för sig... :) Han ålar omkring på golvet och man får ha ett vakande öga på honom hela tiden!
 

Frans kollar in Johans lunch:
 

När Frans ligger och leker i spjälsängen så kan han dra med sig både det ena och det andra:


Sötplutten somnar på olika sätt varje kväll, detta är en variant han kom med i helgen hos min mamma o pappa:
 
 
Småhänderna och småfötterna :)

Frans firar sin pappa på farsdag! Dom ser båda överlyckliga ut...
 

Mamma Tin? Syster Ida?

Mamma? Läser du? Jag har tänkt och tänkt och du är ju bäst på att sy och greja. Jag har en liten önskning, eller vi kan säga att Frans har en liten önskan om dessa saker:

Jag tror att du skulle kunna sy mycket finare ärtpåsar än vad den här personen har gjort. Fina tyger var det dock. Men jag tycker inte att dom är värda 70 spänn styck! Jag vet inte hur stora dom är men jag antar att dom är sådär stora som dom man hade på gympan. Frans vill iaf ha sånna i fina tyger och kanske olika storlekar. Om du har tid och lust så kan du knåpa ihop till julklapp! Om nån annan typ, pappa, Ida eller Malin vill så får ni självklart sy ärtpåsar. Vet inte riktigt vad man ska ha dom till men både jag och Johan tycks minnas att dom var väldigt roliga, man kan ju kasta med dom. Det vore bra om dom hade en innerpåse med ärtor så dom inte läker.


Sen så skulle vi vilja ha vimplar till Frans rum, jag skulle ju helst ha julvimplar och vardagsvimplar i olika färger. Jag tänkte att dom skulle hänga i fönstret. Dom ser ut såhär typ:

Såhär kan det se ut, fast jag skulle vilja ha roligare färger:


Ida:
Du är ju virkexperten och Frans älskar att suga på ditt senaste verk. Svampen! Keep on virking!
Inspiration:


Jag ska även säga att vi inte behöver julklappar alls, jag vet att ni vill ge men vi blir gladare av hemmagjorda roliga leksaker än en svindyr sak för 500 spänn. Vi blir inte ledsna för det heller, men ni fattar.


nutra och möjlig fas?

Nu börjar jag misstänka någon slags fas... Möjligtvis någons slags fas som innebär att barnet vill vara mer nära. Igår somnade Frans klockan nio. Vi provade att lägga honom i sitt rum klockan åtta, men han kunde verkligen inte komma till ro. Så jag la honom i vaggan i vårt rum. Jag vaggade och vaggade och sjöng och hade mig. Tillslut somnade han, i två tre timmar sov han men sen då när vi skulle lägga oss så vaknade han och ville inte somna alls. Han var så olycklig och kunde bara slumra om man vaggade vaggan. När man slutade så gick det tre minuter ungefär och sen så vaknade han till och var olycklig igen. Johan tog upp honom till vår säng och han somnade på en gång. Poff. Han vaknade en gång på natten och på morgonen ville jag verkligen att han skulle vakna så mitt stackars sprängfyllda bröst fick tömmas. Han vaknade vid 8 och nio för att äta och sen sov han till 10.40... Helt sjukt. Nu somnade han igen, efter gnäll direkt jag inte hade honom i famnen. Misstänker... För det var samma sak natten innan, vaknade till och från och ville inte somna fram tills han fick komma upp till vår säng. Då snurrar han runt på magen och somnar så gott!

Johan ringde BVC igår om remissen till sjukan, den hade dom glömt skicka och dom skickade den igår... Hoppas dom kom ihåg. Jag vill kunna ge Frans riktig mat, inte bara amma hela tiden. Har börjat få så ont när han äter. Behöver recept så han kan få ersättning utan att det ska kosta skjortan. 217 spänn för en förpackning på 400 gram... För att få recept så måste man konstatera komjölksproteinallergi, och det kan man bra göra på sjukan verkar det som.

Frans...

För sex månader sen så kom den finaste lilla gåvan till oss. Det var en stekhet dag. Det stod om ryssvärmen i tidningarna, alla njöt av den förutom jag. Klockan 6 på morgonen kom första värken, fast det hade jag ingen aning om. Trodde det var förvärkar om ens det... Värkarna ökade i styrka under förmiddagen och klockan elva åkte vi in på förlossningen, för att åka hem... Trodde vi. Näpp, så blev det inte. Sju centimeter var jag öppen, 8-9 vid en värk. Det var bara att stanna. Lustgasen kopplades in och jag svävade iväg. Jag minns inte mycket från förlossningen, förmodligen eftersom den var så intensiv sa BM. Det började trycka på och jag började småkrysta av mig själv. BM kollade igen: öppen 10 cm - check!
Efter en stund gick vattnet och de aktiva krystvärkarna startade några minuter efter. Då var det bara att ta i utav bara livet. Efter 35 minuters krystande kom världens underverk ut.

Världens finaste lilla pojke med alldeles rosig och len hy, ett underbart gråt och världens sötaste lilla näsa. Han var så perfekt. Mörkt hår på huvudet, öronen och nederst på ryggen. Silkeshår i pannan. Stora klara blåa ögon. 10 fingrar och 10 tår. Stora små fötter och händer. Hälften jag och hälften Johan. Det bästa vi gjort.
Den 17 maj 2010 kom han, det var den bästa dagen i hela mitt liv.


åååh....

Åh.... Jag blir så less och ledsen. Frans fick prova mjölkfri välling igår, han gillare verkade det som!! KUL!!
I natt kräktes han... INTE kul. Min stackars lilla plutt kräktes igen, direkt han får något han verkar gilla så kräks han. Första gröten var han ju helt lyrisk över till en början (tills han började må dåligt av den?) och samma nu... Jag blir orolig. Vällingen var utan mjölk... Kan det vara så att han reagerar på gluten också?

Nää... Nu vill jag bara åka på sjukan och göra det där himla testet! SÅ vi VET!

Nu ska jag dra på Fransen hans overall och dra upp på IKSU spa där mamma Jenny ska testa ett pass på mig och mina mammor! Frans är knäckt, sover fortfarande. Har testat väcka honom men han grymtar till och sen somnar om. Så jag ska smyga på honom overallen och försöka få honom att inte vakna, kommer nog aldrig gå.

Frans 4 dagarDär var Frans inte stor, han var 4 dagar gammal. Så liten fast ändå klassad som stor. Här sitter han hos favoritmormor!

PSD, dilemmat.

Dom senaste nätterna (dom två vi varit i hällnäs där Frans sover i spjälsäng) har jag märkt att Frans rullar över till mage när han sover. Han verkar ligga skönt och sova gott... Men dom där tankarna kommer ju... Plötslig spädbarnsdöd - varje förälders mardröm! Angelica och Elin skrev som kommentar i sista inlägget att det är vanligast vid 3-4 månaders ålder och sedan minskar det! Jag har själv läst nånstanns att efter 6 månader så är risken 80 procent mindre. Men sen står det också att det är vanligare för pojkar, vanligare om man bor i de nordliga länen osv. Min mamma säger att jag inte ska oroa mig och att både jag och en av syrrorna sov på mage och det gick då bra. min morbror sa att hans 4 flickor hade sovit på mage och att det inte var nått där heller. Det är ju klart, men man skulle aldrig förlåta sig själv om man lät honom ligga där och han skulle vara en av de få procenten som dör... Jag tänker inte köpa ett andningslarm för det har vi inte råd med. Men det hade varit en liten trygghet, helt klart. Jag ska plocka bort kudden i natt så om han hamnar på mage så är kvävningsrisken liten. Sen så tänker jag lite som Angelica som säger att om barnet själv kan vända sig så är det ok. Jag känner ju själv att han är så pass stor nu att om han lägger sig på mage mitt i natten så får han ligga så. Jag tänker inte ligga och vara orolig och inte få någon sömn. han vaknar ändå 2 gånger ungefär och vill ha mat, då får man väl justera honom.

Nu har Frans badats av sin mormor, hon och pappa pysslar nu om min lilla påg och livet för Frans e life.
Han blir rätt så bortskämd direkt man åker till mormor och morfar, farmor och Staffan eller farfar och Malin. Känns bra :) Man kan inte bli nog bortskämd när det kommer till kel, gos och kärlek.

Frans har börjat suga på läpparna. Han har även lärt sig att morra. Han verkar älska honungsmelon och han verkar förstå leken "men vars är Frans?" för han gömmer huvudet i kudden och tittar fram efter man sagt "men vars är Frans?"... Gullunge!

hur länge ska man vara rädd för PSD? När kan frans ligga på mage och sova?


Utvecklingssprång?

Hej utvecklingsfas?
Det ska ju komma en kring vecka 20-nånting... I natt har Frans sovit bra tills elva (en halvtimma efter jag somnat) och sen har han vaknat 00.55, 01.55, 02.55, 03.55 osv osv osv... Klockan sju hade han dock sovit från 04.55.... Men ändå! En natt med dålig sömn är ok, men den där fasen är inte lika kort som den var när de var små.. Utan den kan hålla på i en månad... Är inte så peppad faktiskt! Tror den kan va på G, den brukar innehålla oroliga nätter, och natten har inte direkt varit rolig.

sista babysimmet... DYKET!

Frans har haft en vecka full av lajj!
I går gick vi på en prommis med Jack och hans mor Hanna. Det blev lunch på tc där Frans och Jack hade skoj!

Dagen efter, dvs idag, var vi på babysim. Sista gången innan fortsättningskursen som vi kaaanske ska gå på. Sista gången innebar också första dyket! Mycket kul att se!Man tänker ju att Johan ska ha bollsinne... Men jag tror inte han har det! Han och Fredrik skulle kasta Frans mellan sig.... Fredrik sköter sig galant (är impad över att han klarar av Johans kassa kast!) medan Johan är käääs!Ikväll ska vi pa kalas!! Wihoo!

Har ni barn? Barnbarn? Syskon med barn? Kompis med barn? Tävla du med!


Jag tävlar om en goodiebag hos Agnes för att fira hennes 100:e tävling!

Sponsorer och vinster:
Canvastavlan – Presentkort på 600:- att köpa canvastavlor för
Carolines Smyckeskrin – Presentkort på 200:-
Cb kids – Presentkort på 200:-
Disktrasa.com – Två valfria disktrasor
GobliGobli – Snuttefilt
Hippa Hem – Moln-förkläde och svamplampa
Kotteshoppen – PC-spel Lek&Lär
Lilla Hemmahuset – Scarfen “Bruno”
Lily och Brorsan – Snuttefilt ”Label-Label”

Namnnappen – Valfri motivnapp
SmultronbynBabyskramla, racerbil och kullabyrint
Storasyster & Lillebror – Linne “Orange Dog” i valfri storlek
Tidningstorget – Magasinogram på 100:-
Tjusigt – Familjealmanacka 2011
Unik Dekor – Valfri väggtext
Villes Veranda – Kärlekshjärta


Update

Hola!
Update om tuttavvänjning (napp):
Det går bra, helt klart!

  • Frans ligger lugnare vid bröstet, snuttar och myser då han får amma. Inte sådär jobbig som han var tidigare, då han bara skulle kolla vad som händer runt omkring. Nu ligger han och tokmyser ist.
  • Jag tycker det är lättare att förstå vad han vill, gnäller han så beror det på att han är hungrig, trött eller dålig blöja.
  • Han sov i natt 6.5 timmar i sträck, har nog bara hänt en gång tidigare. Jag hoppas verkligen att det fortsätter så.

Så går det, både jag och Johan är supernöjda med vårt beslut! Det verkade verkligen vara den perfekta tiden för avvänjning nu!


två filmer

Titta! Han krälar:


Den här filmade jag nyss, han styrketränar, tycker det är småroligt... Sen råkar jag störa honom och han försöker komma åt mitt håll ist.P.S Vår Frans är helt otrolig! Jag var så inställd på att det skulle bli världens kamp varje gång han skulle sova, men det tar bara lite längre tid än vanligt för honom att somna på dagen! Med tutte behövde mam bara ställa ut honom på balkongen i vagnen. Utan tutte behöver man bara vagga honom i vagnen en liten stund. Stod inte ens i en minut innan han somnade! Hoppas det fortsätter vara så lätt! D.S

Så stolt över vårt barn!

Hej alla, ni kan inte ana hur stolt jag är över mitt lilla barn!

1. Han har börjat dra sig framåt. Han är så duktig, jag tycker dock att det är lite för tidigt! Nu måste man verkligen ha koll på honom!

2. Han har varit utan tutte i ett dygn. Han somnade i vagnen utan större problem, jag drog ut den på balkongen och lämnade honom. Han började sprattla och Johan gick ut och drog vagnen fram och tillbaks ett kort tag och han somnade. Sen så har han varit bra hela dagen, inte mer gnäll än vanligt, och i kväll så la jag honom i vaggan för att Johan skulle få natta honom då han kom hem (jag hade besök), Johan kom hem 5-10 minuter senare och då sov Frans! Helt utan vaggning, amning eller nått! Jag gjorde precis som vanligt, pussade, sa god natt och sen la ned honom. Schmack! Sov.

Jag hoppas nu att det fortsätter såhär! Att det inte blir några problem! Anledningen till att vi slutar med tutte är att det är en bra tid för det nu. Just den månaden som han är i. Vid 4-6 månaders ålder så slutar dom ha ett så stort sugbehov. Fortsätter man så blir det typ en vana, en vana jag gärna bryter nu och inte när han är 3 år. Andra anledningen är att jag helt enkelt inte orkar ge honom tutten på natten. Det tar på krafterna och är det så att han sover hela natten bara av en sån liten sak som att sluta med tutten så är det så värt det! Jag vet att det finns tusen positiva saker med tutten, men just nu känns det bara som att det inte spelar någon roll. Vi gör det för att vi känner att vi behöver det. Sen så verkar han ju inte må dåligt av det. Tutten har varit min bästa vän, eller mina bröst bästa vän. Att komma tillbaks från BB hemvård och få veta att han går upp i vikt som han ska, alltså har får i sig maten som han ska, var det bästa! Mina stackars bröstvårtor fick semester. Han var som en igel, han ville suga hela hela tiden och det gjorde så ont. Dom var så ömma. Men nu känner både jag och Johan att det är en bra tid att sluta med tutten. Jag hoppas att det kommer att gå vägen... Jag är positiv!

BVC

7630 gram och 68.4 cm.... Inte stor ökning för lilla Fransen!

.,.

Idag ska vi på BVC, alltid lika kul att få se vad han väger osv! För en vecka sen var vi där och då vägde Frans 7600 gram och var 68.3 cm lång... Ska bli intressant att se hur mycket han växer på en vecka!
Det är tyvärr inte bara kul där, näääe för Frans ska få sprutan också... Sen ska vi prata om hans kräkningar...

I går så började vårt "no napp misson"... :) Frans lyckades somna utan tutte! Vi på föräldragruppen fick besök av en barnpsykolog och vi fick tipset att dra ut tutten innan han somnar... Jag gjorde det och det funkade. Han vaknade igen klockan ett och jag vaggade honom så han somnade om igen (utan tutte), tyvärr vaknade han en timma senare och jag vaggade och vaggade och direkt jag slutade vagga så började han böka och gny, Johan fick ta över och vi hade suttit där i över en timma, då gav jag upp! Jag hade tänkt att inte amma under natten heller... Så jag tog upp honom till sängen, ammade och la sen ner honom i sin vagga. Han somnade direkt... utan tutte såklart :) Samma sak vid åtta, jag tog upp honom och ammade honom och han somnade om utan tutten! Så succé! Det sägs ju (eller Hanna berättade igår att Anna Wahlgren sa detta) att tutten är den värsta sömndödaren för barn. Att dom vaknar för att dom saknar den och får inte avbrottsfri sömn. Ska försöka avvänja Frans tutten nu... Kan bli tufft men jag ska försöka för allt jag är värd!

Hoppades

Just innan jag träffade Johan så hade jag inte så mycket för mig på eftermiddagarna... Jag hoppades väl att jag skulle träffa mr Right eller nått :)
  

onödigt inlägg

När Frans sover så kan man ju passa på att blogga lite... Har sorterat bilder på datorn och man blir ganska paff när man ser en bild på en pytteliten Frans sovandes på ens mage... Skulle aldrig gå nu! Direkt han ligger på mage så åker huvudet upp, måste ha koll, måste se om det är nått spännande som händer. Kika, kika, kika!

Idag ska vi på föräldragruppsmöte och vi ska snacka med en barnpsykolog... Tror jag!
Sen ska jag och Johan hjälpa Hanna och Fredrik att flytta lite. Ska bli skönt att komma hemifrån! Johan kommer hem snart...!

Jag tror jag slutar här, som ni märker så har jag inte så mycket att skriva om. Hur många av er vill veta att jag har tvättar snart tre hela dagar? Hur många vill veta att Frans sover fortfarande... han somnade halv tolv. Hur många vill veta att jag fick lov att väcka Frans klockan 10 för andra dagen i rad? Hur många vill veta att jag har städat toan? hur många vill veta att jag har plockat in vaggan igen för att kunna köra Anna Wahlgrens "sova hela natten" metod? Hur många vill veta att jag har fått Frans att somna om ist för att äta två nätter i rad? Det har jag iaf lyckats med... genom att stoppa in tutten och sen vagga honom till sömns med vaggan, funkar skitbra.. Han har inte ätit förrän klockan 6 i går och klockan 20 över 6 i morse. Det ska tydligen ta 4 nätter för ett spädbarn att få in nya rutiner... Hoppas det! Hur många vill veta att jag inte har någon aning om hur Anna Wahlgrens metod går till, men jag ska fortsätta som jag gjort ändå? Hur många vill veta att Frans har börjat somna själv ute i vagnen? Hur många vill veta att han inte kan somna inomhus för han vill bara rulla över till mage?

Tja.. Nu vet ni det iaf.

stackars mig...

När jag fick domen "sluta ät mjölk!!" så försvann allt intresse för mat. Jag har tappat allt, jag orkar inte laga mat för all god mat innehåller nån form av mjölk. Det kan vara mjölk, grädde, smör, creme fraiche, turkisk yoghurt, vanlig yoghurt, ost osv osv osv. Frukost... Åh... suck och stön, jag vill äta turkisk yoghurt med hallon i... Får jag inte. Jaha, då vill jag ha en macka med ost och gurka på - går inte! Jasså... jamen... då kanske jag ska dricka oboy då, och strunta i något tuggbart... Näe, inte det heller. Då blir jag så less att jag vill inte ha nått, så det blir typ en mandarin. Lunch... Ååååh va gott med:
- lasagne
- pasta med pastasås (typ carbonara)
- kyckling med fetaost/soltorkade tomater/pesto-sås
- lax med pressad potatis och vitvinsås
- stuvade makaroner och köttbullar
- köttfärslimpa med pot.mos och kantarellsås
- pannkaka med grädde och sylt

Fail, fail, fail...

Det jag får äta är det jag orkat laga och sparat i matlådor... kycklinggryta med kockosmjölk och köttfärssoppa...
Jag liiiider... Men vad gör man inte för sin lilla plutt, fast jag längtar tills jag slutar amma!

hällnäs

Vilken lyx att vara hemma hos mina föräldrar! Middagen slipper man laga själv, fika slipper man göra själv, tänka slipper man göra själv... man slipper det mesta. Man slipper till och med ta Frans på natten! Nu i två nätter har mamma tagit Frans så jag ska få sova ut! Så himla skönt att släppa "ansvarstankarna" för några nätter!

Jag har tagit hjälp av mamma och knåpat ihop ett lapptäcke, ska ta kort och lägga in sen så ni får se hur det blev. Blev bra mycket bättre än jag trodde.

Johan kom hit igår, fick lov att hämta honom i tvärålund för det går inga bussar hit förrän 20 på kvällen, nog för att Johan sov hela dagen så jag skulle inte märka någon skillnad... men ändå.


GladFrans.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update:

RSS 2.0