promenadpojken

Hej alla!

Jag har inte så mycket tid att skriva, Frans har vägrat sova nu i veckan förutom idag då han sov 1.5 h på dagen!
Det han gör på dagarna är nämligen att öva på att gå.

För en månad sen tog han sina första steg, han gick två tre steg och sen var han nöjd. Fram till helgen som var då hans mormor drillade honom. Hon gick bakom honom och släppte och han pinnade på för fullt. Sen under helgen så övade han och övade. Men jag tror nog att jag kan säga att det är ikväll som han börjat gå...? Jag frågade Lisa och Sandra som jag har varit med ikväll och dom sa att nu kan han gå. Han går mellan tvbänken och bordet och han går mellan soffan och spisen osv. Han går omkring på eget initiativ. Det är så himla kul för man ser verkligen hur stolt han är! Jag skulle filma ikväll men då vägrade han gå. Då skulle det krypas.

Han ställder sig framför spisen hojtar och slår sig på magen/bröstet med händerna knutna och sen går han nått steg mot spisen. Eller så går han och vinkar med båda händerna, han går till och med och klappar händerna samtidigt. Duktig ju :)

Hela veckan har varit helt underbar då jag har haft saker att göra varje dag! :)
Imorgon är det första dagen på umeå open för oss, oj va vi ska kolla spelningar!

Saknar min blåmelerade son!

Ligger hemma i sängen efter en rolig utekväll med mina fina mammor!

Jag har sovit och haft det så skönt, men nu börjar man sakna sin tiomånaders! Helt sjukt att det har gått över 10 månader, han är snart ETT HELT ÅR! 


Min fina blåögda!

Tappat hoppet.

Nu har jag tappat hoppet, kommer nog aldrig få nått jobb på sjukan. Ja jag vet, det har bara gått en dag sen igår men ändå.

Idag ska Johan komma hem extra tidigt. Vi ska städa och handla och sen ska Johan ha kalas med några polare.
Jag vill egentligen inte skriva det här för då känns det som att allt kommer att sabbas. MEN, Frans har nu sovit fyra nätter utan att vakna!! Eller, en av nätterna vaknade han 4, 7 och sen 11! Men man fick många timmars sammanhängande sömn och det är det som räknas. Nu är jag ändå trött som ett spädbarn men bara att veta att jag minsann inte har vaknat gör det lite lättare. Jag vaknade av att Frans grät/gnällde i sitt rum, jag steg inte upp på en gång för det lät inte som att det var allvar. Det gick nån sekund och sen somnade han om! Nu sover han fortfarande och jag sitter här och bara väntar på att han ska slå upp sina blå.

Nu hör jag honom ligga och prata lite där inne... Man börjar alltid flina då!

Blev lite smått nervös nu...

Fick ett mail från sjukan där det stod att de ville ha namnen på mina handledare från praktiken jag hade där... Oh! Som ni kanske förstår så har jag sökt sommarjobb på sjukhuset och jag vill verkligen verkligen ha jobb i sommar, på sjukhuset! Mina handledare skrev ett jättefint omdömme och jag hoppas av hela mitt liv att dom kom ihåg mig! Det var ju faktiskt 2 år sedan jag var där.

Stackars lilla Franbiten!

Frans badade igår, vips så skulle han som vanligt ställa sig upp i baljan och denna gång sträcka sig efter toan. Tjoff sa det så slog han ögonbrynet i toan, föll på rygg ned på baljkanten och ner i plurret där jag fångade honom. SKRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIK! Sa han och jag drog snabbt upp honom ur badet för att trösta och då upptäckte jag det... OMG! HAN BLÖDER!

Behöver det sys? Vågar jag titta? Ska jag åka på akuten? Är det ens farligt? Jag ringde Birgitta (Frans farmor) som jobbar som sjuksköterska och hon kom hit och gjorde en bedömning. Det behövde inte sys, men tejpas. Så hon tejpade lillens öga och han verkade inte bry sig om det alls, när hon tejpade så blev han såklart irriterad, han ville ju inte ligga där ensam utan han ville leka! Men han verkade inte ha ont. Idag så sov han till ELVA! (vaknade 4 och 7 och fick välling men somnade om). Jag fick lov att väcka honom... Antingen så tog det på att slå sig eller så vet jag inte... Han sov från sju till elva alltså...


En glad Frans med ögonbrynstejp!

Ps: Jag har klippt mig.... :) D.s

funderationer

Jag tittar på blommorna i fönstret, dom håller på att säcka ihop. Jag har tänkt på det i flera dagar nu men ändå inte gett dom vatten. Jag har annat att göra, sånt som är mycket viktigare... Typ kolla facebook. Eller nån blogg. Jag är verkligen sämst på att vara produktiv på min "egentid". De två gånger Frans sover på dagen så gör jag inte många knop. Jag pustar ut. Han är inte jobbig alls, men jag behöver ändå sätta mig i gropen i soffan som passar mitt arsle som handen i handsken. Så skönt med lite tid för sig själv!

Idag har jag och Hanna gått på stan bland annat. Sen så har jag varit och strosat lite i det fina vädret. Det är så otroligt skönt ute, det spritter i benen som om jag vore en kalv på grönbete. När asfalten börjar komma fram pirrar det till i magen och flinet blir bara bredare och bredare, sen kommer jag på att jag ser ut som Grinchen och då åker giporna ner igen och vips är man allvarlig. Men med några ryck i ena mungipan.

Nu när man börjar känna våren på riktigt så blir jag lite fundersam. Om Frans har på sig sin overall så blir han dyngsur av svett, om han har på sig täckbrallerna och täckjackan som blir det samma sak. Så nu har han haft på sig två hoodies och långkallingar + braller då han åker vagnen... Men det känns ju som att det blir lite tight på överkroppen, och inte riktigt vindtätt...


Därför skulle jag vilja köpa det här från polarn o pyret. Hade varit så sjukt bra! Tunna ullunderställ och en vindfleecejacka! Så slipper det bli så tjockt och korvigt. Hade ju varit bra med nått till benen också, nått tjockare men... vad skulle sitta bra där? Är det ens lönt att köpa sånt här? Är det bara dumt? Hur som helst så kommer vi nog inte ha råd att köpa det där... Men det hade inte suttit fel!

Imorgon så fyller Johan 26 år, shit... Börjar bli gammal! Själv fyller jag hela 25 år. Jag ska bara önska mig kläder i födelsedagspresent. Det är det enda jag behöver som jag inte har råd med.... Så hemskt. HOPPAS verkligen att jag får ett jobb till 17 maj så jag får tjäna lite dollars!


Ett kort på Jack och Frans i sängen
(från då vi hälsade på Hanna och Jack i fredags!)

(Grinchen = jag)

Fransosen
Mi darling!


20e bilden: En bild på dina närmaste


Sandra Nendos och Lisa Näslund

19e bilden: En person som är snygg.


Hanna Hedenkvist är snygg.

RSS 2.0