Morsdag

Eftersom jag blev bortglömd på morsdag (ja jag vet, jag känner mig minst sagt kränkt!) så blev jag firad i
Morse istället!

Johan hade fixat en present sedan länge men inte kunnat hämta ut den förrän igår. Nu kom han hem med diverse vidrigheter han hittat på Coop! Plus blommor :) jag kan säga att han inte direkt köpte det ätbara till mig! Haha!

Hur som helst får ni nu se presenten han köpt! En tavla på Frans när han var 6-7 månader!!


Frans sticker.

Jag satt i soffan och spelade rumble medan Frans var på sitt rum och lekte. Helt plötsligt hörde jag hur han försökte få upp dörren.... Så jag slog på kameran och filmade lilla rymmarn...


Okq8

Min börs har varit försvunnen i några dagar. Typ en vecka. Dom ringde just från ok och det visade sig att Johan har glömt min börs där. Det är inte första gången han glömt saker där... Han ska aldrig mer låna ut börsen till honom :)


2år

Två hela år är min guldklimp idag!! Stort barn! Helt sjukt. idag har jag jobbat men Frans har haft en härlig dag hos farmor! Fick en ny dammsugare i morse eftersom hans gamla som han fick för ett år sedan är välanvänd och nu består av en dammsugarslang. Det var dags med en ny. Han har gått omkring med den varje stund han varit hemma idag. Av syrrorna fick han en alfons Åberg bok som ni ser på bilden! Imorgon kommer närmsta familjen på kalas :) Frans är jätte taggad!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1213314/images/2012/pic_202997629.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1213314/images/2012/pic_202997639.jpg" class="image">


Bm

Barnmorskebesök:
Hb 121
Glukos: 4.9
Sfmått: 30
Vikt: 10 kg sen inskrivning
Blodtryck: 115/75
Hjärtljud: 140


Allt såg bra ut. Ni som har fler än ett barn; när kollade er bm om barnet var fixerat? Hur det låg osv? Min har inte kollat alls...


Bf

Idag var det egentligen den dag frans var beräknad. Fast för två år sedan.


Gameday!

Johan äter en vidrig lunch... Men antar att den är bra på matchdagen?


Barnvakt

Det här med att ha barnvakt är skönt, från att man vet att han sover till man vet att han är vaken. Då längtar man.

Man längtar tills man gör nått roligt eller speciellt som inte hade varit lika skönt om han var med. Som att äta frukost på stan, gå på spelning, shoppa, se på fotboll, sova ut, städa... Ja faktiskt. Men alla de andra vardagliga stunderna kan man som inte låta bli att längta tills han kommer hem. Vid jobbiga stunder med honom kan det vara en sjukt befriande känsla när någon kommer och lånar honom, så man får vara helt ensam. Sitta framför tv:n eller städa utan "hjälp". Det är kul att han vill städa men ärligt så är han mest ivägen när han går där med sin dammsugarslang som låssnat från själva dammsugaren och samma sak med munstycket. Han är rätt lat när det kommer till städning, han vill inte när man säger ordet städa, men han gör det då man frågar honom "var ska den ligga?" typ. Nu ligger jag och väntar på att mamma eller pappa ska ringa och berätta vad dom har pysslat med.


Ikväll

Mamma o pappa tog med sig Frans och ikväll ska jag njuta av denna mannen.Fredag

Vi åt sushi till middag. Syster Ida var med Frans. Snacka om lyx :)

Har idag haft en bra dag på jobbet. Startade med utvärderingssnack på Frans förskola. Kände oss som jobbiga föräldrar då vi satt där i 50 minuter istället för dom planerade 30 minutrarna.

Nu när jag kom hem från att hämta igen barnet så var Johan i full gång med att städa hela lägenheten, utom toan, och det är så skönt!! Har gått och stört mig på dyngan plus min egna kropp som säger stopp! Kan knappt böja mig längre då magen är i vägen och fogarna är onda. Kommer nog bli en jobbig väntan på bebisen då jag ska va hemma med Frans ensam i en och en halv månad. Hoppas det är fint väder så man kan hänga ute hela dagarna så man slipper vara inne i lgh och ha med ett dampigt barn att göra.

Imorgon ska mamma o pappa ta
Med Frans till hällnäs och jag och Johan ska på festival o se Mattias alkberg! Kul!!


Vecka 30+0

Tio veckor kvar nu.


Mun

Sötaste lilla munnen. Ta kort med blixt när någon sover är lite taskigt... Men han har ju så söt mun!


Vägrar sova

"Frans, kom hit!" ropar jag från min säng till Frans som vägrar sova i kväll. Som svar får jag "leka baaja" (leka bara) och han vägrar komma. Happ... Tillslut kom han i alla fall...


Skönt

Sitter i lekparken medan Frans leker. Skön kväll. Ikväll spelar Johans lag mot Trelleborg... Så jag kommer lyssna på radio hela kvällen och följa matchen.

Kom på idag att jag är så himla glad att jag jobbar nu och att jag inte är ledig. Kommer dock kännas skönt 1 juni då jag kliver av arbetslivet för ett år!


Dagis

Jag o Frans var på Frans förskola och roade oss. Började regna just efter vi kommit dit men det var då världsrekord i kortast regnskur så vi behövde inte gå hem.

Nu är vi dock hemma och jag lagar potatis som vi ska äta med morotsbiffar... Gu så gott! Frans tittar på Lotta på bråkmakargatan och härmar henne "dumma mamma!!"... Tror vi får börja censurera :)


Draw something

Spelar draw something på mobilen och min kollega har ritat den här bilden, jag fattar inget. Kan ni ge mig tips på vad det kan vara? Bokstäverna ska in i rutorna... Ett engelskt ord!


Haha!

Hittade en app där man kunde göra såhär snygga bilder! Haha! Verkligen skitsnyggt! Här är i alla fall dagen samlad på en bild.


Frulle

Tur vi hittade Frans i morse! Annars hade vi inte kunnat äta frukost på hotell uman! Gott var det, Frans satt nästan som ett ljus och åt så det stod härliga till. Han pausade mitt i allt ätande och sa "jasch ont i magen" och en kort stund efter tog han i och efter det fortsatte han äta... Bäst Johan tog på sig blöjbytet!


1 maj

Fin dag. Jobbade halvdag idag. Vi har vanligtvis APT på tisdagseftermiddagar så inga klienter var inbokade så jag passade på att gå ner på stan och lyssna på tal! Sjukt mycket folk och det kändes riktigt bra. Vi köpte hem ett pussel och ett munspel åt frans, han kallade det för munspel ett tag men sen började han kalla det för trumpet. Han var i alla fall väldigt nöjd.


Inte så tokig ändå

Valborg var inte så tokig ändå. Det var bara väntan på elden som var dryg. Men när den var igång så var Frans fascinerad en kort stund och sen var det bara att rulla hemåt. Frans tyckte det var roligast att testa åka skateboard och klappa kaniner. Rätt gulli är han :) han såg inte så taggad ut men när vi skulle gå därifrån blev han skogstokig och sa att han ville åka mer!


RSS 2.0