Smäll!

Idag ska jag ut och springa, blev dumpad av Viktor så nu ska Johan ställa upp!
Frans ska va hos Malin, han kommer nog bara sova men det kan va nog så skönt. Sen ska Frans iväg tror jag, Johan snackade nått om det så jag kan plugga ostört. Imorn är tentan.



Frans på balkongen, han tittar ner på grannen och skrattar.

Trilla inte av stolen nu!

Men åh!
Jag höll ju på glömma! Jag var ute och joggade idag med Viktor! DET GICK BRA! Jag överlevde och vi ska försöka springa 3 gånger i veckan nu! Det gick inte fort men det ska inte va dödsjobbigt första gången, för då blir det aldrig av igen. Men jag mätade upp sträckan när jag kom hem och det var lite drygt 3 km... Alltid nått!

Svimmade ni av överraskning?

Frans utveckling...

Haft födelsedag
Påskfirat
Slappat
Haft Johan fotbollsledig
Haft födelsedagsfika

Ungefär så har min helg sett ut.

Frans var hos min mamm o pappa måndag till onsdag då jag kom och jag stannade till lördagen. När jag kom visade Frans alla sina nya tricks. Han kunde hur mycket som helst och han hade lärt sig allt på två fjuttiga dagar! Jag tror jag hämmar hans utvekling!

han kunde:
Rörelser till låten "klappa lilla magen" (klappa magen, kinden och spela på munnen)
Låta som en gris, katt och bil
Lukta på kommando
Knacka på kylskåpet på kommando

Säkert mer saker!
Men direkt vi kom hem till umeå igen så var det som att han tappade allt. Jag har bett honom låta som en katt men får knappt nått tillbaka...Vad kan det bero på??

Sen undrar jag också varför i hela friden han alltid bajsar efter han badat??

En kvinna vi träffade igår.

- Hur gammal är hon?
- Han är 11 månader.
- Har han en storasyster?

Tydligen så tycker vissa fortfarande att killar inte kan ha rött eller lila eller rosa...

Den här kvinnan frågade också hur länge jag hade ammat och sa att nästa barn skulle jag amma längre, tills det var 2.5 år... Näe, jag kan säga att det aldrig kommer att hända.




Frans ska gå nedför slänten, tyvärr tog batteriet slut och det roligaste missades!


Grinox


Frans är en riktig grin-ox. Det som fick honom glad för en minut var att öppna balkongdörren på glänt så han kunde stoppa in och ut foten. Men nu efter mat och bad så hoppas jag han blir gladare...

Utgång!



Ikväll ska jag ut. Min Frans sover och min Johan sitter framför tv:n och ser på fotboll.
Jag har det rätt så bra jag :)

Vad gör ni på kvällarna?

På hissjövägen pussas vi mest!


Frans är mer inne på hångel dock, men han lär sig väl med tiden vad som är passande och inte. Själv tar jag vad jag får! :)


Frans älskar trånga utrymmen...


Bad Taste

Ivkäll smäller det, bad taste... Johan kommer va snyggast. Jag ska tjyvlägga upp en bild när jag kan!

Frans går omkring och snackar och har sig. Tror dock det kommer dröja rätt länge innan han börjar säga riktiga ord.

Näää nu ska jag hjälpa att gör i ordning. Bad Taste dukning blir najs! Välkomsdrink i toamuggar.... Lovely!

Ja må hon leva......!

Ja må hon lev, ja må hon leva
Ja må hon leva uti hundrade år!

Stort grattis till min mammi!!


(tyvärr ett världelöst kort, men mamma är inte den första som ställer upp framför kameran direkt)

Tjuvar?

Idag har vi haft fullt upp!
Förutom att Frans sov till halv elva så har "vi" badat i baljan och sen kom hans moster Ida och kidnappade honom. Skönt för mig som drog iväg till Sandra och sen hälsade vi på Susanna och vi fick träffa hennes lilla minivalp som är som en duntuss. Världens sötaste lilla skrutt! Han heter bellman och är en bichon havanais (stavade jag rätt?).

Sen åkte jag hem och gjorde mat åt Fransen, det blev typ kyckling kokat i mjölk och creme fraiche, paprikapulver, lite tomatpuré och basilika... Det luktade gott iaf. Till det kokade jag potatis.
(Var för trött och trodde jag skrivit detta igår så... EDIT: Vi drog till Lisa där Sandra var och jag crashade deras myskväll! Det är så skönt att man äntligen kan börja va borta på kvällarna med Frans, han är vaken längre och somnar inte direkt han sätter sig i vagnen/bilen. Lite senare kom även en annan Lisa och hon hade med sig sin björn till hund, Troy. Superfin rottweiler och han och Frans var grymt intresserade av varandra :) Jag säger björn för han hade världens björnhuvud! Det var snart ett år sedan jag såg Troy och då var han fortfarande valp, då tyckte jag han var stor och nu hade han blivit ännu större! 50 kilo hund!)

Imorgon åker vi till hällnäs, så skönt det ska bli. Än fast jag är i en period där jag inte skulle ha nått emot att vara hemma hela helgen med Frans och Johan bara.

Förresten så köpte vi en dress till Frans här om dagen, en som jag tittat länge på men känt mig för fattig för att köpa. Den kostade 199 kronor. Vi var på Lindex och skulle köpa innetofflor åt Fransen då vi fick höra att det var 25% på alla babykläder. Så vi köpte skorna för 40-nånting och då slängde jag i sista sekunden över dressen till Johan som stod i kassan, köpet hade redan gått igenom så han fick betala var för sig. Jag tror kassörskan blev stressad och slog in 99 kronor (ist för 199) och drog 25% på det = typ 75 kronor. När vi kom hem kollade Johan på kvittot och frågade om det stämde.... Hur skulle ni gjort? Gått tillbaks eller ej? Vi gick inte tillbaks...
 

fänx

Tack för att många av er har gett er till känna! :) Känns roligare att skriva då man vet vilka som läser, ungefär!

Det var som sagt en rätt hård dag för lillFransen igår, nu ligger han däckad i sin vagn och snarkar så jag hör det ut till köket! Jag sitter och försöker att inte titta ut genom fönstret... Man blir så deprimerad (inte bara pga de skitiga rutorna) det är så grått ute. Fortfarande massa snö kvar, slask på gångvägarna så jag kan inte ha mina gympaskot då de har den extremt "smarta" vädringsfunktionen som inte vädrar speciellt bra, de släpper dock in vatten väldigt bra. Minsta lilla regndroppe på marken sugs in i skorna. I denna lilla deppstund så vill jag bara bort. Åka till stockholm med Johan och Frans eller nått! Bara strosa och ha det bra.

I helgen är det Bad Taste fest hos min mamma o pappa. Har suttit och försökt komma på vad jag ska ha på mig och vaknade av att jag hade en enorm garderob med fula klänningar. Det var lovely! Men jag och Malin satt igår och planerade lite... så man är väl inte helt ute och cyklar. Nån som har förslag? (barnmisshandlare - frans blåslagen, gravid rökande och drickande kvinna, pedofilpräst osv osv)

Snart fyller jag år. I år önskar jag mig nästan bara kläder! Eller så önskar jag mig en BRA ordentlig cykel som man vågar använda i nedförsbackar. Nån som inte får punka 10 gånger per månad och som har ett styre som inte lossnar, en där kedjan inte hoppar titt som tätt. Alltså en riktig cykel! Men dom kostar ju pengar, det är jag ju väl medveten om! Nu måste jag gå överallt, det är rätt drygt i en stad som umeå. Bilen vill jag helst inte ta, om jag inte ska långt.


Göra illa sig dagen

Idag har Frans gjort illa sig... Vi var och hälsade på Hanna, Fredrik och Jack. Frans och Jack lallade omkring på golvet och Frans (vet inte riktigt hur det gick till men jag tror det gick till såhär) snubblade över några leksaker och slog ögonbrynet i tv-bänken. Det kom blod och Frans var så ledsen! Hanna ringde vårdcentralen och vi fick en tid 20 minuter senare och där tejpades Frans ögonbryn. Andra gången han slår upp ögonbrynet, fast den här gången var det just över ögonbrynet och det var större... Han kommer se ut som ett bad ass när han börjar förskolan! Mjuk inuti dock :)


Man får mycket uppmärksamhet då man slagit sig!
Hans farmor och moster kom på besök!

Prommis



Frans älskar böcker!


Mjoh

Hej alla!

Det är ju så att jag har rätt stor hum om vilka som läser, men det är typ 30 pers... Alla andra då? Jag vet att många som läser bloggen är mina vänner, min familj, några från FL... Tänk om det är nån snuskis som läser... Typ pedofil. Inte för att jag har några bilder på Frans där han visar hela härligheten... men ändå!

Men sen så vet jag inte vad jag ska skriva, när jag ska ha tid och skriva osv. Frans är ju aktiv hela sin vakna tid, ett öga måste man alltid ha på honom. Han sover nu som ni kanske förstår, det är sjukt skönt för då ka jag öppna balkongdörren och vädre. Jag ÄLSKAR att vädra. Det är så skönt nu när det blivit så pass varmt att man kan vädra :)

Jag vill ha!


jag är med och tävlar om ett "nöjd-paket" som består av lära-äta-själv bestick, en haklapp och en tallrik i samabete med
www.emmzien.blogg.se och bambino.

för att vara med och tävla så kopiera bild och text ovan och publicera på din blogg. skicka länken till mig med en kommentar! 5 vinnare kommer att dras 10 april.

(Jag har en sån där tallrik och jag tycker dom är så himla bra för om maten är lite för varm kan man lätt kyla den genom att sprida ut maten på kanten av tallriken, plus att värmen hålls bättre i mitten! Kanoners! Plus att Frans äter mycket själv, han kanske till och med får in maten i min med hjälp av dom där besticken! Så jag hoppas jag vinner!!)

Kanske ska sluta?

Jag tror jag ska sluta blogga nu, det känns som att jag inte har så mycket att skriva om förutom Frans. Att skriva om Frans är kul men det känns lite knepigt nu när han börjar bli en liten människa på allvar. Han är ju stor nu! Han går! Han lyssnar och han lyder. Han härmar och han käkar stora bitar. Det är väldigt mycket som händer och jag har ändå en hel del läsare som jag inte har en aning om vilka det är. Det ligger kring 100 pers per dag, jag kanske får en kommentar per inlägg. Alla andra då? Vilka är ni? Jag kanske ska låsa bloggen, kanske ge ut lösenordet... Eller så gör jag inte det. Jag ska fundera en stund till.

Allt finns ju kvar på internet, på nått sätt så tror jag ju inte att nått jag har skrivit om honom i bloggen kommer att göra det svårt för honom i framtiden på NÅTT sätt, inte heller nån av bilderna. Men man vet aldrig.. :) Han kanske blir....:

Blyg?



Ledsen? :)

RSS 2.0