Barnrummet

Hej alla!
Vecka 26 är nu invigd. Vi for en sväng förbi färg och tapet och har nu beställt tapeter till barnrummet!! Det blev en grönaktig med några fåglar på. Jättefint. Inte direkt en barntapet men det är så fin. Sen åkte vi på K-rauta och köpte golv till barnrummet. Nu saknas bara garderoberna så kan vi börja!

 

(Ja, jag vet at jag har haft den här tapeten förut men i turkos... Men både jag o Johan loves it så det blev den)

Johan har förresten smittat mig med sin förkylning. Jag hatar att va i hop med en sjukling. Han lyckas alltid smitta mig just då han blir frisk blir jag sjuk. Hatar det!

Tandläkaren.

Hos tandläkaren: Johan skulle köra dit mig och sen hämta mig, jag tyckte som att det var onödigt eftersom det alltid går snabbt. Varför inte bara sitta utanför och vänta? Han stack iaf iväg och skulle komma tillbaks... Förstod redan där att han inte skulle va där då jag var klar. Jag blev inkallad halv sju, hon röntgade, kollade igenom, slipade bort limrester från min tandställning jag haft innanför nedre tandraden i typ 10 år. Hon fyllde i svar på hennes frågor, sa att jag inte behövde komma tillbaks förrän om två år och att jag fortfarande har den lägsta avgiften i abonnenmanget. Hon tyckte det såg väldigt väldigt bra ut! Var lite orolig för jag har hört att det kan komma många hål i tänderna under en graviditet, pga ändrat PH värde eller nått. Jag hann gå en bra bit innan Johan kom och hämtade mig... Jag ringde när jag var klar... han hade varit och tittat på träningen och sen kommit hem för att fixa med sortering av sopor osv... Han tror nog att han är supersnabb...

Är så glad att jag bytt tandläkarställe. har ju varit skriven i vindelns folktandvård sen jag var liten men bytte nu i år för jag tyckte det var alldelens för onödigt att köra bil i 45 minuter eller buss i över en timma för 20 minuter hos tandläkaren, för att sen försöka hitta en buss tillbaks... Inte det lättaste. Bussarna går inte en gång i halvtimmen precis.

Annars så har jag bara jobbat. Igår började jag klockan 6 på björken, sen så skulle jag få åka med Hese till BVH (mitt nya jobb) när han lämnade maten, men ingen hade sagt det åt honom. Så jag fick traska i blåsten och stormen... Sen så jobbade jag till fyra. Väldigt väldigt ont i fötterna!! Somnade klockan tio och vaknade halv tio i morse. SKÖNT! Jobbar 6.00-9.30 på björken imorn och sen jobbar jag resten av dagen fram till tre på BVH. Det blir nog sista gången jag ställer upp på nått extra. Visst blir det extra klirr i kassan men det är det nästan inte värt. Det gör så himla ont när jag kommer hem. Sätter mig i soffan och fastnad där typ. Som att fogarna fastnar, och ställer man sig upp så är det som döden ibland.

Imorgon klockan halv fyra så ska vi till BM!!! Ska bli intressant och se vilket SF mått man har, även HB värdet!
inte direkt kul att se hur mycket jag gått upp... Gruvar!

Bits.

Hej alla!
Igår var vi på IKEA. Jag, Johan, syster Malin, Johans pappa, Johans pappas fru Malin, Maja och Jonte! Har aldrig varit med om att jag blivit så less. Johan jag Malin och David började gå tillsammans. Övervåningen (där man bara tittar) tog drygt två timmar!!! Har ni varit med om maken? (Visst säger man så?) Tillslut vart jag och Malin så less att vi dumpade dom och gick och fikade. Sen var det shoppingturen! Vägen upp och ner till Sundsvall gick rätt så snabbt, jag o Malin sov rätt mycket.

Johan och hans far kom iaf fram till att vi ska göra om badrummet! (JAJAJAJAJA!!!) Plus att vi ska fixa barnrummet extra fint, vi ska alltså tapetsera om och lägga golv och göra en garderobsvägg. Sweet.
På ikea köptes det massor. Orkar inte ens skriva upp det, det kommer väl fram så småning om.
Nu har jag så himla tråkigt. Vi har dessutom ingen hallonsylt och det gör mig sorgsen.

Har jobbat min första dag på mitt nya jobb idag. Ett café på universitetet. I beteendevetarhuset. Har ätit mannagrynsgröt till middag, funderar på en tallrik till. Det är så sjukt gott. Men vi har ingen hallonsylt, som jag måste ha till! Så nu blev jag sur. Har duschat, bytt sängkläder, tömt diskmaskinen, tvättat två tvättar, gjort i princip allt för att slippa röja undan i lägenheten som ser ut som ett bombnedslag IGEN. Man ska inte åka på IKEA, det tar ju evigheter att städa i ordning.
Ja då vet ni precis vad som har hänt här. Jag blir dessutom bara fetare och fetare. Ska till tandläkaren imorgon. Jag biter tandläkaren om jag har nått hål.

Babysjal och kråkbo

Mitt hår är ett kråkbo... Jag måste kamma mitt hår VARJE timma (om inte oftare) för att det inte ska tjorva sig. Även om det är nyklippt så blir det stora dreads i nacken. Igår märkte jag dock att jag även får tjorvar MITT PÅ skallen. Vi har snygga hattar på jobbet som kanske inte gör saken bättre... Så här såg det ut mitt på skallen igår innan jag duschade:


Hela håret var katastrof. Så när vi åkte på stan idag så köpte vi en ny utredningsborste, eftersom den vi har är spårlöst försvunnen... Så går det när man är två som måste borsta håret... :)

Vi åkte ner på stan för att hämta vår bärsjal som min mamma har köpt åt oss!!

"Med en lång vävd bärsjal kan du göra många olika knytningar. Du kan bära barnet liggandes i vagga, sittandes mage mot mage, vänt ut mot världen, på höften eller på ryggen. För samtliga positioner finns det flera lämpliga knytningar att använda sig av. Med en lång vävd bärsjal är variationen oändlig och användningstiden mycket lång.

Det fungerar lika bra att bära nyfödda som äldre barn i en vävd bärsjal. Barnet sitter anatomiskt korrekt, utan att belasta höfter och rygg onaturligt. Med en vävd bärsjal kan ditt barn bli buret så mycket det vill. "

Min mor verkar ha spenderbyxen på sä! Vi är dock hemskt tacksamma! Hon får väl komma och bo hos oss när hon är utblottad! :)


Vecka 25

Vecka 24+1 = 25:e veckan.


Nu börjar det hända saker på riktigt. Tror jag, den växer iaf hela tiden. Just nu spänner det... Måste byta ställning men det spelar ingen roll, det spänner ändå.¨

Du är på dag 170 av 280. (60,7%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 1 full dag (v24+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 13 maj 2010
Du har 110 dagar kvar till beräknad förlossning.

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.
Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen. Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.


Babyskydd

Nu försvann allt jag skrev. Nu blev jag sur.

 Johan och maten igår.

Vårt nya babyskydd:

1. Vagnchassit
 
2. Babyskydd klickas på



3. Klart att stiga ur bilen och in på affären, utan att måsta bära babyskyddet eller väcka barnet för att lägga det i vagnen. Så himla praktiskt!
Bara det här gjorde mig på bättre humör!

När man för en gångs skull är duktig...

Ibland när man får "duktig-il" så ångrar man sig bittert... Som igår t.ex... Vi lagade middag, det blev en stor form med kasslergratäng. Massa matlådor tänkte vi. Efter middagen kikade vi in i frysen, näää.... vi måste frosta av den! Vi la ut alla lådor på balkongen och började frosta av... För att frosta av frysen så måste man stänga av kylskåpet för att stänga av frysen. Så vi gjorde ju såklart det. Gick en liten promenad och kom tillbaks. Torkade ur det som var kvar och stoppade in lådorna igen.

Vaknade i morse av att nån sprang och prasslade i köket, orkade inte gå och kolla vad som hände där ute så jag försökte sova. Sen låstes dörren så tyst som möjligt (nån ville inte väcka mig), jag hade hållt mig från att kissa och hade inte tänkt stiga upp för att göra det heller... Men jag tänkte att "Hmmm.... nån kanske har köpt blommor till mig!!" så nyfikenheten och kissnödigheten drev mig till att stiga upp... Jag såg att lampan över köksbordet var tänt, men inga blommor.... Jag såg en lapp på bordet! "Ooh ett kärleksbrev!!" så jag struttade dit... "Hej, jag glömde he igång kylen och frysen igår när jag stoppat in lådorna... förlåt... Det som är i OK kassen är nyinhandlat..." Så ALL mat som vi haft i kylen och frysen är nu INTE okej... Blir så himla himla less!! Jag som har lagat chili con carne, kasslergratäng och 1000 andra maträtter för att ha i frysen så det bara är att värma upp när vi inte hinner göra mat är borta! Igår sa jag och Johan "Vi kanske ska gå på bio!" sen kom vi på att oj, vi båda är rätt så panka för tillfället så vi kan nog inte göra det. Nu måste vi köpa mat. Laga mat. Städa ur kylskåpet, tömma frysen. Slänga allt. Frysen var proppfull...! Jag skyller allt på tv4 plus. Hade dom inte visat "det okända" så skulle nog jag kommit ihåg att man måste sätta på kylen och frysen efter man frostat av... Men nu var det inte så. Usch... Motgång.

Men vi köpte iaf ett babyskydd med bugabooadaptrar från blocket igår, så man kan ta den från bilen till vagnchassit utan att lyfta ut barnet... Bara klicka på... Ska visa senare. Ska iväg och deppa på jobbet nu.

Pizza!

Föräldrainfon igår handlade om föräldrapengen. Vad som gäller och allt sånt. Johan satt och skrev ner som en tok. Skönt, för då slapp jag! :) Som jag fattar det hela så kommer jag kunna få min FP baserad på min lön innan jag pluggade! SKÖNT!

Annars så for jag och Viktor och handlade så vi kunde göra pizza! Den blev HUR GOD SOM HELST! Sen så käkade vi prinsesstårta till efterrätt, när vi lix var på G!


Min "Kill-bästis" Viktor :)

Idag ska jag betala lite räkningar och extrajobba!

måndag mitt i veckan.

Nu har jag jobbat en hel dag. Det kändes ovanligt bra i fötterna och benen ikväll. Jag satt dock i kassan under lunchen. Det måste ha hjälpt att sitta under en-två timmar! Det gjorde under!

Imorgon slutar jag 14.15 för jag och Johan ska på "föräldra information" på försäkringskassan... Hoppas man får gå därifrån med en bra känsla...

Sen så vart jag så sjukt sugen på hemmagjord pizza efter jag läst Lisas status på facebook... Nån som har lust att göra det med mig imorn eller onsdag?? Med färska champinjoner, coctailtomater, mozzarellaost, skinka och ännu mer ost?? Inget äckelpäckel som oliver och salami... Passar inte min smak! Har du lust, hör av dig!

Nu ska jag sova!
Puss

min mamma har sytt!

De här kläderna kom min mamma med igår!


Jag kan säga att det orangea plagget med lila prickar på kommer bli en välanvänd sak! Jag tycker den är så mjuk och mysig! Bild nummer två är en pyjamas (den blev mamma inte nöjd över, hon tycker den ser ut som en "spetarm"... jag tycker då den är fin!) och tredje är muddbyxor! Ettan och trean är velour!

Name the pet and let it go...!



Dom här spelade sist vi var på scharinska. Jag och bulan stod och diggade, var Johan var då vet jag inte. Då vet ni.

Flicka eller pojke - test!

Snodde från Angelicas blogg!

Pojke i magen
( ) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
(x) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
(x) Du har klart urin
( ) Brösten är olika stora
(x) Brösten har blivit mycket större
( ) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
(x) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
(/) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
(x) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
(x) Du visar handryggen när du visar händerna
(x) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
( ) Du känner dig ofta ledsen
(x) Det är synd om dig
(x) Du gick upp lite i början
(x) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
( ) Bebisen sparkar hårt och ofta
(x) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
( ) Du känner dig bekväm i din mammakropp
( ) Du har mycket halsbränna
Summa: 12.5

Flicka i magen
(x) Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dej oattraktiv
( ) Babyn hickar mycket
(x) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
( ) Du sover helst på din höger sida
( ) Ditt hår är tunnt och matt
( ) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
( ) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
( ) Håret växer som vanligt på benen
(x) Bebisen ligger lågt i magen
( ) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
( ) Pappan går upp under graviditeten
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
(x) Du var illamående i början
( ) Brösten har blivit lite större
(x) Brösten är lika stora
( ) Du har grumlig och blek urin
(x) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrusfrukt och apelsinjuice
(x) Koppen greppar du runt om för att lyfta

Summa: 15

Vår lägenhet!

Vår lägenhet är inte stor, det är en trerummare på 52-53 kvadrat. Det blir snabbt osnyggt eftersom ett glas på ett bord syns mycket mer än i en stor lägenhet! :) Jag trivs här. Vi har bott ihop i den här lägenheten sen Maj, egentligen tidigare men så länge jag hade en annan lägenhet så räknas det inte tycker jag.
Jag tänkte ge er en liten guide genom denna lya:
Vi börjar med hallen:

Här ser hallen från kökets håll och den andra bilder ser ni vår klädhylla och dörren. Sen på tredje bilden ser vi korridoren, till vänster har vi toaletten och till höger har vi två små rum:

I det första rummet till höger är vårt sovrum. Det finns ett fönster där inne men eftersom det är så litet var det svårt att få med på bild.... :) I det andra lilla rummet till höger om hallen har vi "garderobsrummet" eller "punkrummet" som ska bli "barnrummet"

Där hittade vi Johan som står och kliar sin arm, han ska hänga in tvätten eller nått. Ni ser även den nya byrån och vår nya vagn. Sen när vi är klar med det här rummet så får jag visa det igen. Precis mittemot barnrummet har vi toaletten:

Här är då toaletten, ett handfat och en tvättmaskin. På den kommer vi ha skötbädd så vi kan byta blöjan på bulan när den kommer ut. Tredje bilden visar toaletten och duchen. Väggarna ska vi absolut måla om. Jag gillar inte färgen alls! Nu kommer vi till slutet av hallen och där finner vi köket:

Köket består av en vägg med köksluckor och spis och kylskåp och likande... Nähää... Sen har vi ett litet "burspråk" där vi har köksbordet. På andra sidan köket har vi "vardagsrummet":

Där finns såklart en soffa och en tv, här går man också ut till balkongen och mittemot den så finns syrrans balkong! I den bruna kartongen ligger mitt extraknäck! ;)

Så nu vet ni hur det ser ut nu... Hur det kommer se ut om nån månad vet jag inte... Förhoppningsvis några förändringar. Skulle vilja ha en ny tapet bakom tv:n och ny färg i toan. Samt barnsaker i barnrummet!
Ha det så bra!

Vecka 24

Igår gick jag och kulan in i veckan 24.

Du är på dag 163 av 280. (58,2%).
Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 1 full dag (v23+1).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 13 maj 2010
Du har 117 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.






  

Bugaboo Cameleon!

Vår nya vagn!!
Vi hittade den i förrgår på blocketm vi köpte den idag! 5500 kronor!

   

Den vita på tre av bilderna är åkpåsen som ingick. Såg att den kostade 1250 kronor i nypris. Vi fick även en färgglad fleecesits som dom sytt upp hos sömmerska. Myggnät och regnskydd ingick i priset, samt vinterhjul! Man kan vända styret så man kan ha barnet mot sig eller från sig. Den väger ynka 9 kilo. Vi är supernöjda!

Nackdelen var dock att dom inte hittade liggdelen efter flytt, så det var väl därför den var så billig (för att vara en bugaboo). Vi kollade dock upp det på tradera och hittade en för 500 kronor. Finns även billigare!
Så vi har gjort ett kap. Vi är så nöjda!

Såhär ser vagnen ut med liggdel. Fast basen är brun, inte grå. Plus att vi har en korg under.

Min mamma

Jag har världens mest generösa mamma. Hon hjälper mig med allt. Då och då kan man få ett sms där det står att hon satt in en slant på mitt konto för att jag t.ex ska "Köpa något att växa i". I går fick jag ett mail där det stod att hon tänkt ge ett bidrag till barnvagn, och det är helt sjukt så glad jag blev! Nu kan vi äntligen köpa den barnvagnen vi tittat på och suktat efter men inte känt att vi har råd att köpa. Nu kan vi köpa den, plus få pengar över till annat!!


Hon bidrar inte bara med pengar, hon syr och stickar också! Det är inte alla som har sån tur att dom har en mamma som syr kläder till ens barn, sånna man vet inte är gjorda i kina av arbetare som knappt får lön för mödan. Nu ställer hon upp ist, utan lön för mödan! :) Alla har inte lika tur som jag.


Navel.

Nu halvligger jag och pillar mig i den grunda naveln. Den är inte förlorad. Den finns kvar, men den känns mycket grundare! Har till och med lyckats pilla ut den genom att trycka på sidan av naveln så den ploppar ut och blir en utåtnavel. Jag minns att jag klarade det när jag var ung och väldigt smal. Sen har jag faktiskt försökt för kanske ett år sen men det gick inte så bra. Jag såg också att jag har en fräken i naveln. Där ser man! Den är väldigt mjuk, jag har en mjuk navel när den blir en utåtnavel. Jag har alltid undrat hur det ser ut på andra sidan naveln, alltså inifrån kroppen.

Jag har inte riktigt fattat var alla våra barnkläder har tagit vägen, har köpt en body, två pyjamasar och ett par byxor, sen har jag fått en haklappströja/klänning av Ida och en mysig overall av Sandra. Jag har sökt dem och funderat, men då frågade jag Johan om han sett dem. Jo det hade han, och han hade hängt upp dem i hans garderob :) Söt. Jag tog ned dem och nu har jag lagt dem i den nya byrån! Vikt ihop och dolat, det är ju inte så många plagg men man kan vika dem flera gånger. Jag är nog lite som mamma, hon har tagit fram massa kläder från när vi var små bebisar och tvättat och vikt ihop i en byrå där hemma, söt! Samma sak med alla lakan och filtar som hon sparat! Hon längtar nog mer än mig :)

I natt drömde jag om att jag fick bebisen, det var genom kejsarsnitt. Det var väldigt odramatiskt. Tror inte ens jag behövde ta av mig tröjan. Drömmen var längre än så men jag fick iaf min lilla bebis och den var så himla fin. Jag saknade den så himla mycket när jag vaknade. Vill att det ska vara maj NU!

Min byrå

Det är så himla tråkigt att sitta ensam. Johan skulle till sin mamma för att skotta tak... Det var några timmar sen... Så jag har diskat bort det sista från igår och dessutom så har jag rengjort det nya skåpet. Det såg ävldigt rent ut men vattnet i hinken vart svart efter bara utsidan av skåpet. Så det blev en grundlig rengöring. Vill ju inte att vår bebis kläder ska måsta va i ett smutsigt skåp!

Sen vek jag presentpapper till hyllorna. Det blev olika papper. Matchade inte så himla bra, men sprille rill.

   
Lådorna till höger i byrån kan man dra ut! Mkt bra :)

Lördag oplanerad.

Dagen har varit så himla bra!
Vaknade upp med världens bästa man. Min Johan. Sen gjorde vi oss i ordning och mötte upp Sandra, Victor, Rånes och Rabban på Costas för fika. Eftersom Victors bil har knasat så tog vi en tripp till Vännäs för lite second hand shopping, för att ladda batteriet! Jag och Johan hittade ett jättefint skåp som vi tänker ha i barnrummet. Där kommer bebisens kläder och lakan rymmas fint! :)

När vi kom hem stod Maria och väntade utanför vår dörr, hoppas hon inte väntat länge - hon sa att hon inte hade väntat länge iaf! Lägenheten var stökig av all renovering och eftersom dagen inte direkt blev som planerat så hade vi inte hunnit städa. SötMaria hjälpte till och städade medan jag lagade mat, som hon inte hann smaka på, eftersom hon var tvungen att gå på födelsedagskalas! :( Johan städade också för fullt!

Klockan sju skulle alla komma, plus några till. Jag lagade lasagne till ett helt kompani och det var så himla kul att ha folket här! Har suttit ensam så många dagar och kvällar att det var kul med lite rörelse! :) Vi spelade rapakalja, riktigt kul! Sen spelade vi rockband. Äntligen fick Johan spela utan att spela ensam :) Det blev rätt mycket folk tillslut: Sandra, Victor, Rabban, Rånes, Emelie, Muggen, Malin, Pelle, Lisa och hennes pojkvän plus jag och Johan då!

Dom andra drog till Lottas för att ta nån öl, jag såg på Johan att han ville följa, men han sa att han skulle stanna med mig. Jag tycker synd om han att han ska måsta stanna hemma med mig när alla hans kompisar åker ut, så jag försökte övertyga honom att det var helt okej! :) Han är bra Johan. Ganska skönt att få en stund för oss själva också. Inte för att han är själv, men han är utan mig iaf!

Nu ska jag nog hoppa isäng. Är jättetrött! Kram på alla!


gamla vänner

Filmen gick att se men det var ingen riktig höjdare direkt! :)
Gick en sväng förbi pipes innan vi gick hem och där fick vi träffa massa gamla kompisar. Det är kul att se vissas vänliga ansikten! :)



Nu väntar jag mest bara på att få gå isäng! God natt!

v.23

Hej alla!
Det är så konstigt, ibland är magen enorm (bilden där jag dammsuger) och ibland är magen som en normal 23veckors mage. Det är ju idag jag går in i vecka 23...! Tiden går fort!!

Du är på dag 155 av 280. (55,4%).
Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 13 maj 2010
Du har 125 dagar kvar till beräknad förlossning.


Mage från sidan



Mage framifrån:


Ser att jag står snett, men det får ni leva med.

Vi ska fira att vi fyller ny vecka med bio ikväll. Jag Lason och Lisa. Vi ska se nån film om nån Morgan!
Puss!

Enligt en sida...

Enligt en sida jag blev tipsad om så kommer vårat barn se ut såhär:

Pojke:



Flicka:



Jag har isf ändrat mitt flicknamn till Chucky, eftersom jag tycker det passar bättre!

Statistik!

Oj hjälp va många som läser min blogg! Jag trodde det låg på typ 9 pers eftersom jag haft den lösenordsskyddad. Men fler har hittat hit. Kanske måste börja tänka på vilka bilder jag lägger ut, kanske måste va snygg på vissa... Hålla upp ryktet ni vet ;) Har inte kollat nångång på statistik men nu gjorde jag det bara för att kika... Roligt att ni vill läsa om mig! Nu ska jag ju bättra mig och kanske skriva nått intressant, om jag ids!

Kanske ska länka den på fejjan för att se om fler tittar in. Alla vill väl se hur ett preggo blir fet, eller hur?
Det sägs ju att om man väntar en flicka så försvinner skönheten från mamman, och om man väntar en pojke så blir man vacker. Om man ska gå efter det så väntar jag en flicka. Men det kanske jag gör utan att gå efter det... Vem vet ;) Jo jag vet!

Konstigt då?

Nu tror jag att jag vet varför jag känner mig så fet. Jag kom ju på att jag har ju växt om magen, och i och med det så har ju många tröjor blivit tighta. Sånna som varit stora förut. Här är jag i vecka 18


Inte så stor. Men det var i början av december, december går fort. Jag har inte riktigt hunnit med. Så nu ser jag helt plötsligt ut såhär:



Jag är ju faktiskt i vecka 23 om två dagar.

Annars så har dte här hänt oss de senaste dygnet:
köttfärslimpaaa    

Vi har ätit potatismos med köttfärslimpa gräddsås ärtor och lingonsylt, allt hemmagjort såklart. Mmmm!
Sen så har vi hjälpts åt att sätta upp resten av listerna i sovrummet och hallen. Johan gjorde mest för jag blev less på att det ska ta så lång tid allting. Sen så vart det klart så då röjde vi, och nu målar Johan listerna som behövde målas lite mer! (Det förklarar kläderna också. Inte för att jag brukar se så fancy ut när jag bara är hemma)

Det är så SKÖNT att det är klart nu!

Fetto!!

Nä, det här är inge roligt! Jag har SVULLIT! Fet fet fet!!

 

Vecka 22, 23 på fredag... Jag ser ju ut som 30 veckor!
Imorse spännde min tshirt över armarna, till och med DOM har blivit feta. Nu vill jag på fat camp.

Lite om mig!

Namn: Hanna Caroline Sandström
Kallas för: Hanna...?
Stjärntecken: Vädur/oxe
Höger eller vänsterhänt: Högerhänt
Piercingar: Ett hål i varje öra
Tatueringar: På handleden och på foten
Längd: 1.64
Skostorlek: 37
Hårfärg: Brunett
Fräknar: Inte. Men nån leverfläck här och där, som knappt syns med zoom.
Motto: Har som inget.
Kär? Joo det är jag!
Önskar du att du bodde någon annanstans? Näe, älskar lägenheten och området, men det vore ju inte alls dumt med nått större!
Vilket schampo använder du? Herbal Essences
Vilken parfym använder du? CLEAN Warm Cotton, Escada Ocean Lounge, DKNY Be Delicious
Vad är du rädd för? Spöken
Gillar du att tvätta? Jag gillar att tvätta men inte hänga upp och ta reda på sen!
Gillar du berg- och dalbanor? Både och... Tycker det finns roligare saker... Snurrande saker!

Senaste…

Filmen du hyrde? Bronson, dålig!
Filmen du köpte? Köper inte film, det får Johan göra...
Låten du hörde: Elvis Presley - Suspicious minds
Låten du laddade ner? Spotifyade cott McKenzie Sanfransisco
Personen du ringde? Johan
Personen som ringde dig? Susanna såg jag nu, hade mobben hemma under mitt besök på babyproffsen!
TV-program du såg? 2 ½ men
Person du tänkte på? Susanna

Favorit…

Låt: Finns så många. Men Linger med The Cranberries är alltid bra
Sak att göra: Äta
Sport: Utföra eller se på?
Dryck: Har blivit FANTA eller Apelsinjuice nu!
Kläder: Nått mjukt
Film: Inglorious... kanske... Eller nån rolig komedi. Typ The hangover eller I love you man - stuk
Bil: Lättparkerad med mycket utrymme!
Serie: Desperate housewives eller Greys Anatomy, Dexter och LOST!

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Säkert
Gråtit över en flicka? På vilket sätt?
Ljugit för någon? Garanterat
Varit i slagsmål? Nej
Blivit arresterad? Näe
Träffat någon från internet IRL? Inte planerat

Antal…

Gånger du varit kär? Vet ej
Gånger ditt hjärta brustit? Är för hård för sånt
Hjärtan brustet på grund av dig? Va ska det va bra för?
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Hur länge är grundskolan?
Gånger ditt namn varit med i tidningen? EN gång jag minns, det var i höst när jag var med för jag kommit på 20:e plats i VF coachen. In ya face!

Senaste…

Boken du läste? Håller på med Marilyn Mansons bok
Personen du fick e-mail av? Babycenter
Personen du fick brev av? Säkert kommunal
Personen du fick sms av? Syster Ida
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Tisdagen efter jul
Saken du köpte? Vindruvor, apelsiner, köttfärs, potatis, ägg, fil osv osv..!

Vad har du gjort idag?
Varit på Barnens hus och babyproffsen och kollat barnvagnar...
När stiger du upp på morgonen? När jag vaknat till
Vad har du på dig? Har haft svarta mjukisar, svart linne och en turkos ziphood
Vad ska du göra ikväll? Absolut ingenting!
Vad är du allergisk mot? Satsumas?
Var har du ont? Ingenstans för tillfället
Använder du hårspray? Näe, det blir så tovigt då
Kan du stå på händer? Mot en vägg
Håkan Hellström eller The Ark? Håkan!
Salt eller socker? Måste nog säga salt
Gillar du ketchup? Ja, men är inte lika beroende som Johan
Är du glad nu? Det duger
Var du glad igår? Ja det tror jag
Vad dansar du till? Inget, mer under tvång...
Stockholm är… ? Något jag vill besöka snart
Göteborg är… ? Mysigt, men fruktansvärd dialekt
Kan du sjunga? "Visste sjunger jag, och bra dessutom"
Spaghetti eller makaroner? Spagetti!
Land du vill besöka? Thailand... Snälla, ge mig en resa!


När jag blir arg.

Glömde säga att jag är så känslig. MEN jag är grymt bra på att det inte ska gå ut över Johan! Jag springer in till vårt sovrum och grinar i sängen tills det gått över. Antingen går det inte över förrän Johan kommer in och ger mig en kram, eller så går det över när jag är less på att ligga där inne. Sen har jag märkt att Johan totalignorerar mig när jag slår in fötterna, eller knäet eller nått som gör svinont - men inte så ont att man börjat grina. Jag blir arg och skriker. Tittar på Johan som helt plötsligt fått syn på nått superintressant utanför fönstret, eller i maten, eller på golvet... Hans ansiktsuttryck är spännt och nervöst... Då skäms jag.

hej!

Goddag damer! (antar att det bara är damer som läser)
Sov väldigt skönt i morse när Larsson ringde och väckte mig. Han frågade vad jag gjorde och jag svarade att jag samlade mina tankar... Undra om han gick på det... Han skulle iaf komma hem med lunch! Vilken prins han är!
Han frågade om jag ville ha fisk i dill och chilisås eller kyckling curry. Kyckling såklart sa jag, men hem kom han med fisken! :) Han är ganska virrig! Men det gick ner, än fast jag inte är så förtjust i fisk i tomatsås. Typ. Men jag tänker att jag kanske inte gillar det, men bebisen i magen gör det. Fisk är nyttigt.

Nu när Johan kommer hem, han skulle komma hem kl 14 men då bad jag honom att kopiera ett papper åt mig som ska in till facket, då sa han att det nog kommer ta längre tid. Han skulle komma mellan 14.30-15.00... Japp.. Sjukt krånglig kopiator då eller? När han kommer hem ska vi iaf till barnens hus och kolla in barnvagnar... igen! Har börjat få panik över det nu! Först tänkte jag att det är ingen stress! Dom får ju hem vagnen mellan 8-12 veckor! Men om 12 veckor är jag ju i vecka 34! Så snart måste man ju ha fixat det där! En barnvagn har vi funderat länge på, Johan tycker vi kan köpa en begagnad. Jag vill inte ha en begagnad. Jag vill ha en ny, vet inte varför men det känns otroligt viktigt. Babyskydd, spjälsäng, bilbarnstol osv osv känns inte viktigt att ha nytt. Men en barnvagn ska ju funka i flera år. Man vill ha garantin på den och jag vill ha en som bara jag och Johan använt. Kanske är fjantig men så känner jag iaf... Sen så kanske man hittar en fräshing på blocket men då går det inte att ha barnet mot sig när det är sittvagn och bla bla bla!

Magen har blivit fet. Men det har jag också. Tycker jag sväller upp och är sladdrig som bara den nu! Vädret där ute gör ju att man inte direkt är så peppad på att gå ut. Johan och hans pappa ska fixa resten av listerna ikväll! Ska bli grymt skönt när det blir klart! :)

Vårt nyår!





Jag blandade drinkar. Frozen strawberry daiquiri, annanasdrink, white russian. Själv fick jag nöja mig med alkoholfria. Vilket inte är några problem. Agerade chaffis till Johan. Vi åt först hemma bara jag och han, sen kom Ida (syster) och Emma på några drinkar och frukt som vi doppade i smält choklad. Sen blev klockan så mycket att vi skyndade oss till David och Malin (Johans pappa och fru), där vi åt efterrätt och skålade till tolvslaget.
David och Malin visade mig deras nya sängar (lyx lyx) och deras lilla 50 tummare som dom just köpt till sovrummet...! Man ska unna sig! Sen pratade vi om barnvagnar och föräldrapenning och allt sånt. Sen när vi kom ner igen hade Johan fått lite mer innanför västen, då fick han för sig att vi skulle ner på olles, vi åkte ner men vi fick inte komma in, klockan var kvart i två så dom släppte inte in mer, den dumma vakten höll på flippa men den snälla vakten (tror han kände igen mig från pipes) log och förklarade snällare och sa gott nytt år. Skönt tyckte gravpreggot men Johan ville ut på äventyr. Slutade iaf med att vi åkte hem och stökade undan.

Johan vaknade klockan 5 i tre i dag. Jag hatar det. Jag blir så himla sur!! MEN
i kväll har jag äntligen fått träffa Sandra och Lisa! Lisa fick en spark på handen av bebisen! :) De va mysigt! Nu ska jag isäng. God natt och gott nytt år!

RSS 2.0