Hej!

Hallå där!

Helgen har varit full av kalas! Eller full och full, kalas i söndags och Frans fick supermycket superbra saker!
En av favoriterna var denna dammsugare :)

Han går omkring och dammsuger och låter som en dammsugare. wuuuuuuuuuuu!

Ikväll har vi varit i lekparken här på haga, i en av alla parker. Det är så svårt att beskriva vilken park man är i då det finns minst tre olika parker på ett litet område. Frans har då knatat omkring och lekt i sandlådan, käkat sant, klättrat och allt möjligt. Himla smidigt att dra till lekparken måste jag säga :) Timmarna går fort! Det lär bli många kvällar i lekparken för vår del!

Fotbollen då o nu.

Johan och Umeå FC spelar mot Dalkurd på lördag, hemma. Åh! Jag blir så nervös varje gång... Varje helg då dom ska spela match. Jag hoppas så mycket att dom tar sig upp i superettan men... vi får se! Jag hoppas iaf.



Förra året kunde Frans följa med utan problem. Han låg i sjalen och hade det gott, sov största delen av tiden... Ett år senare är det inte länge så lätt att ha med sig honom. Jag tog med mig honom när dom spelade för några veckor sedan. Jag såg knappt matchen utan jag och Birgitta (Frans farmor) turades om att stå vid en trapp och hindra Frans från att slå sig sönder och samman. Stoppa stenar i munnen är också himla roligt... Men på lördag ska syrran va barnvakt så jag kan njuta av matchen utan problem!


Här låg han så skönt och sov genom hela matchen. Snäll bebis :)

Prick ett år sedan, Johan sitter och spanar in sin nyfödda lilla son. Man kunde inte titta sig mätt. Det kan man iofs inte göra nu heller.... Underbara barn!


Bästa.

Den absolut bästa spelningen jag varit på är Coldplay. Inget snack om saken, men nu i början på april i år var jag på en till sinnessjukt bra spelning. Det var Håkan Hellström. Jag har aldrig varit ett maniskt fan, jag kan inte alla låtar och sådär. Jag har vissa låtar som jag älskar men sen finns det några jag inte direkt gillar. Jag tror att när man har sett honom live så slutar man tänka samtidigt som man bara tänker hela hela tiden. En vecka eller två efter spelningen så tänkte jag inte på så mycket annat än hans låtar. Här är några favoriter.




Sen kan man ju lägga diskussionen om han sjunger bra eller inte åt sidan. Jag ser hellre artister som Håkan än artister som har ett snyggt yttre och en fin röst... men inte så mycket mer än det. Jag tror att alla som befann sig i Idun, där spelningen var, var lite fuktig i ögat efter en eller annan låt. Samtidigt som man inte ville annat än att ställa sig upp och dansa andra låtar.




Nu ska jag lyssna på Håkan och ta en dusch. Frans är hos sin farfar och Malin och jag ska på after work. Vilket jobb undrar ni? Mammajobbet säger jag.

då o nu!

Från:


Till:



Han har gått upp drygt 6195 gram och vuxit 28 cm på detta år.
Han kan:

* Gå utan några problem
* Klappa händerna
* Klappa magen
* Sjunga med i pappas "Ååååh hejja bajjen, heja heja heja heja hammarby"
* Rörelser till nästan tre låtar (Inte klockrent dock)
* Göra sig förstådd genom att "prata" och peka... mamma, pappa, döda, mat, banan, titta, där, kisse (låter dock inte som exakt kisse), babba (barbabappa)
* Lukta på blommor
* Flirta
* Gosa med vad man nu ber honom att gosa med. Oftast barbapappa och kossan.
* Låta som gris, vovve, kisse, bil, kanin (enligt mormor), apa
* Lyda enkla order: kom hit, nej, får mamma smaka, sitt ner, gå till lådan, kom så ska vi byta blöja
* Ställa sig upp utan att ta hjälp av något
* Springa när han blir jagad (han har fått min snabbhet)
* Slänga blöjan i soporna
* Jaga folk
* Vinkar hej vilt till främling som kändis. Hej- och Hejdå-vinkning
* Prata i telefon (telefonen mot örat men helt tyst, är man den han pratar med så hör man flåsningar)
* Vet vad dammsugaren är. Är rädd i början men älskar den efter en stund. Skräck-fascination.
* Sjuukt bra pincettgrepp, ALLT plockas upp.
* Stoppa saker i "burkar"

Nu orkar jag inte komma på mer saker. Känns som att han kan ALLT. Han förstår mer och mer för varje dag och man blir sjukt imponerad av att han förstår så mycket som han gör. Nästa år kommer han nog kunna tusen saker till.

Hjälp!!

Imorgon smäller det.....!!!

Igår.

Igår för ett år sedan skulle han ha kommit, men han hade andra tankar. Han trivdes så bra i mammans tjocka fetmage!



Prick ett år sedan... Visst är det rätt svårt att förstå?

Är detta verkligen jag? :)

Pappa kommer hem.

För någon vecka sedan....

Dammsuga är himla kul....

Tycker Frans! Speciellt att stå och bli blåst på!





Annars så gör han inte så mycket annat än att peka, säga "boll" "titta" "dä" "baba" (åt klocka och lampa) osv. Helt plötsligt så pratar han! Sjukt!

Dagens händelser.

Skönt att inte vara ensam... Känns ibland som att alla mammor o pappor alltid har kul och hittar på massvis av saker på dagen. Själv står det stilla.

Jag gick ut vid halv tio i morse och var ute till elva då Johan kom hem, vi drog till affärn och handlade massa mat. Sen åt vi lunch och jag gick och skulle möta Malin. Träffade Sandra och Elisia när jag gick förbi parken. Stod och surrade. Malin kom och jag hann med andra ord inte gå många meter. Frans hade lyckats bajja och jag och Malin kom överrens om att jag skulle byta på Frans och vi skulle sen mötas på Malins balkong för glass. Frans somnade i malins garderobsrum och jag och malin somnade i solen på ballen.

Klockan blev 16 och Johan kom hem. Jag slängde ihop en middag åt Frans (torskgryta o potäter typ) och sen drog jag och Viktor ut i spåret. Idag blev det 3.5 km. Sen drog jag till gammliavallen där Johan och Frans tittade på UFCs träning. Vi drog sen till MAXI och handlade frukt och ingredienser till en gryta som vi ska äta imorn. När vi kom hem lagade jag mat till jag o Lason. "Baconinlindad kycklingfilé i brallan" skulle nog Oskar kalla rätten. Ni som fattar fattar. Gjorde samtidigt grytan som ska ätas imorn. Under tiden badade Johan Frans och gjorde honom i ordning för sängen. Han somnade medan jag stod i duschen och duschade bort svetten.

Nu vet ni vad jag har haft för mig. Sen såg vi sons of anarchy och käkade jordgubbar o nötter. Nu ser jag på Pluras kök och njuter lite smått. Längtar efter sängen men eftersom Johan har tvättat sängkläderna så var den obäddad. Jag vägrade bädda rent för jag har säkert gjort det de senaste 21 gångerna. Så nu ska jag snart krypa ner.

Imorn ska jag va med Ida. Hon slutar tidigt så jag och Frans kanske ska möta henne på rödäng, där hon jobbar, och kolla på fåren. Om ni känner att vi orkar röra på oss. Jag vet att vi måste så det är nog bara att ta sig ut.

Ingen bra dag känner jag.

nu sitter jag och känner att jag får panik. Jag hatar att ha blanka dagar! Jag gillar inte heller när det är så fint väder ute och jag inte har någon vuxen att vara med. Jag har ingen fantasi! Kom med förslag på vad man kan göra med en springtokig snart ettåring! Har ingen liten boll han kan jaga, har inte spade och hink. Vi vågar inte köpa det heller för tänk om någon ska köpa det till hans ettårsdag... Jag kan dock inte kolla era kommentarer idag för jag har dessutom ingen dator att kika på.

Just idag vill jag att Frans ska vakna sent så det är mindre timmar ensam med honom. Jag är så dålig på att vara ensam med honom, får panik över att inte stimulera honom tillräckligt... Happ jippie... NU vaknade han. Själv vaknade jag av CP grannen som hamrade klockan kvart över sju. Nu måste jag ta upp Frans, försöka få honom att få en givande dag. Han leker så bra själv men direkt man sätter sig med en bok eller något så ska han klättra på en... Man får inte göra något själv...

Huuuh! Idag känns det som en skitdag. Tur han är världens gulligaste unge.
Nu gör han rörelser till en ny låt, han ser ut som en magdansare. Han säger "boll" och låter som en hund. Vet ni vars vi var i helgen, just det Hällnäs. Platsen där han lär sig allt... Snart tappar han väl sina kunskaper igen. Skitstad.

Vill nån va med oss idag är det bara att höra av sig till min mobil. Nu måste jag lämna över datorn till Johan. Då är det väl bara att vänta på Frans bajsblöjor. Igår bytte jag 5 stycken. Mått less.

Kalas

Vilken av dessa barn skulle du helst komma på kalas hos?


Pust!

Jag skulle så gärna vilja ha orken att skriva om Usamas död, Saddam Husseins avrättning, genevekonventionen, mänskliga rättigheter, USA och FN... Men jag orkar inte.

RSS 2.0