Gameday

Matchdagen är här. Passade utmärkt att ridningen blev inställd på grund av vädret :) jag som har varit sugen på båda! Men nu löste det sig :) nu ska jag väcka Frans!


Väderlek

Tilly väckte mig nyss... Eller så var det regnet! Sjukt mycket regn! Hoppas det blir bättre innan ikväll då det är match och ridning!

Har ont i halsen, snor fulla skallen, huvudvärk och trött! Hoppas att mina yngel bara har snorig näsa idag.... Vill inte att dom ska ha ont. Hoppas även att Johan inte har blivit smittad och att vi alla får en chans att sova mitt på dagen! Längtar dit!

Tilly väckte mig en gång tidigare i natt, då vaknade jag av att hon kände att det var en bra idé att bajsa. Bara för att jag tänkte igår att hon slutat bajsa på natten och att det var riktigt länge sedan sist. Men vi steg upp och hon var så sjukt glad, flinade och fes om vart annat och snackade på som en galning på skötbordet. Jamen, hon somnar ju om när hon får mat. Det gör hon ju alltid. Nää inte direkt. Hon flinade på, fes lite och snackade med mig även i sängen. Så tillslut la jag henne i vaggan och somnade, antar att hon också somnade efter en stund.


Packa

I helgen (förhoppningsvis) så blir det flytt! Packa packa packa står väl på schemat... Dessutom verkar det som att jag Frans och Tilly kommer bli dunderförkylda då vi redan nu är snuviga av rang. Huh! Imorgon får Frans vara hemma från dagis. Inget stackars barn ska måsta bli smittat och ingen pedagog ska behöva torka hans näsa när morsan kan görat! Så jag ser fram emot en dag i sjukans tecken.


Knubbis

Det bor en liten tjej hos oss. Hon är rund och go!


King

Johan gjorde två mål i måndags! Sjukt bra! Han blev även matchens lirare och vann matchens allstar! Han vann en ugnsform från sagaform! :)

Imorgon är det älsklingstorsdag!

Idag var vi på BVC. Tilly blev 2 månader idag. Enorm!!! Hon är dessutom en stor tjej. En kurva över snittet i både vikt och längd. 59.5 cm lång och 5700 gram tung :) huvudet var 39.2 cm. Vår lilla Tilly kanin.

Frans kanin har varit i skogen med förskolan idag. Han hade startat en skogsorkester idag igen, sist hade han suttit med en lång och en kort pinne och dragit den ena över den andra. Då hade en av pedagogerna frågat vad han gjorde. "Jans spelar cello" hade han svarat och sen hade fler barn satt sig och gjort liknande och tillslut så spelade och sjöng alla Frans favoritlåt: jag hamrar och spikar.

Han sjunger väldigt mycket nu. Nästan hela tiden. Tyvärr har han även börjat med "skjutpinnar" vilket vi inte tycker är okej nånstans. Sånna gånger ångrar man att han börjat på förskola och influeras av andra barn som lär ut dumheter. Antar att det skulle komma förr eller senare... Men jag hatar sånt.


Matchdag

Ikväll är det match.

Är så sjukt trött! Är det vädret som gör det eller är det pack-timmarna som måste göras? Är det att Johan är borta på match den dagen vi får tillgång till lägenheten?


Sep. 16, 2012

Var på hamptjärnsstugan idag! Kom på att vi kunde försöka ta nån bra bild. Gick ju sådär :) nån bra fick man ju till men det var svårt. Hela familjen var ju omöjligt!


6.30

Det är helg... Klockan är 6.30... Gissa vem som är vaken!?


Goskit!

Nån som har hamnat i koma! :)

Jag diggar hennes pose!


6.30

Klockan är halv sju. Har legat vaken sedan kl sex och är klarvaken. En halvtimma innan Frans vaknar kommer jag somna om igen och vara dödstrött resten av dagen. Det är nästan alltid likadant på helgen, jag får aldrig sova ut känns det som, och det beror inte på barnen. Det beror på att jag är för taggad på att Johan äntligen är ledig så vi kan hänga hela dagen. Men han är nog inte lika taggad. Den dagen han skulle vakna kl sex för att han är så glad att få va med moi skulle nog bero på att vi skulle på fotbollsmatch och se Roma eller nått. Han vill ju bara sova.

Fick en försenad förlossningsgåva av honom igår :) ett halsband med barnens namn och födelsedatum ingraverade! Blev väldigt glad och paff! Han är den finaste!

Här kommer kort på ögonfransen :)


Älsklingstorsdag!

Äntligen kom torsdagskvällen och jag fick träffa konungen!


Plötsligt händer det!

Frans har de senaste veckorna vägrar sova på förskolan. Det betyder att han är lagom pigg och glad då han kommer hem. Glad är han men väldigt lättstött.
Han har aldrig aldrig aldrig under dessa år somnat av sig själv vid maten, framför en film eller liknande... Men idag lyckades han!

Vi hade läst bok i sängen och lyssnat på musik, jag gick för att hänga tvätten på toan och sen gick jag in i köket för att städa bort mellanmålet... Efter en stund kom jag på att det var väldigt tyst inne i sovrummet... Så jag gick dit och hittade mina barn sovandes riktigt gott! Tilly var ju ingen större överraskning men att mattfransen sov hade jag aldrig trott! Det tog emot att väcka honom, men eftersom Johan är ensam med båda ikväll så underlättar det ju en del om Frans somnar i tid.

Här sover båda och Tilly leker flygplan i sömnen eller nått!


Tilly surrar

Tilly surrar, nyser osv


Händelseförlopp


Såld

Idag sålde vi vår lägenhet. Vilken sorg, och vilken lycka på samma gång. Fick mer än vi trodde!

Nu har Tilly ätit och Frans sover. Han vägrar sova på dagis nu för tiden.

Här får ni en som har paltkoma :)


Tilly kanin

Frans brukar kalla Tilly för "Tilly kanin" då hon har en lurvig kofta med öron på. Men idag ville Frans vara en kanin.

"Jans är en kanin" sa han i morse. Sen bjöd han sina gosedjur på frukost och då råkade jag säga "gullunge". Det fick jag inte. "nej! Gullkanin!" sa han bestämt! Jahaja...

Han brukar ofta leka att han är en hund, kanin eller groda. Gulldjuret!


Sep. 12, 2012

Lisa: jag kommer aldrig fråga Tilly en endaste fråga när hon blir större ;)

Har haft budgivning i natt, det gick bra! Synd bara att vi måste göra om allt idag igen. Kanske därför jag var så trött då jag vaknade... Det var skönt att det var över tills jag insåg att det bara hade varit en dröm.

Igår knallade jag på. Gick först till berghem och hälsade på Åsa. Sen gick vi till strömpilen och kollade lite kläder och sen gick vi hem igen. Jag märkte när jag och Åsa skiljdes åt att mina fogar inte har stabiliserats klart. Min höft gjorde ont, det var som att det gled omkring lite. Får kanske inte gå så långa promenader än...

Nu ska jag väcka Frans. Dags för dagis snart!


Sep. 11, 2012

Nyduschad! Åh va skönt! Hade inte tvättat håret sen i torsdags. Men det syntes inte så mycket som man kanske kan tro. Brukar duscha håret max två gånger i veckan. Det brukar vara lagom :)

Frans är på förskolan och Johan på jobbet. Han har skippat träningen i några dagar nu då han är förkyld plus ögoninflammation. Inte avis! Tilly är fortfarande lite småtäppt i näsan men det är på bättringsvägen!

Vi kom hem från hällnäs imorse, allt som kan va i vägen på vägen var det i morse, förutom olyckor som tur var. De pratade om nått intressant på radion och Frans gjorde allt för att få bort vårt fokus från radio. Han babblar non stop nu. Hela hela tiden snackar han. Om allt. Nu har han börjat fråga vad allt är, vad det gör, hur det låter och varför det gör som det gör. Mina pedagogiska svar har blivit till de mest opedagogiska svar... Känns det som. "hur låter Kyrkklockan?" kan han fråga för hundrade gången och från att svara ding dong så låter man som en häst istället. Då säger han "neej, den låter ding dong" så han kan ju allt han frågar om nästan... Då blir man (jag) less.

Här kommer en bild från när vi hälsade på Johans mormor!


Moi moi!

Hej igen, fick ett litet klagomål. Ska bättra mig!

Just nu händer det rätt mycket, och ingenting. Vi håller på att sälja lägenheten... Ångest! Jag som trivs så bra, men den är så himla liten. Har haft visningar varje dag i en veckas tid känns det som. Har bott i en liten resväska under den senaste veckan, orkar inte städa var och varannan dag! Frans är dessutom en hejjare på att stöka fram. Nån som är intresserad av hur den ser ut så har ni en länk HÄR. Det verkar bli budgivning nu på torsdag. 

Vi är just nu i hällnäs, har varit i skogen och plockat lite blåbär. Ska göra en paj sen. Var först tänkt att vi skulle plocka löv i olika färger men det har inte blivit så mycket rött och gult. Frans hittade lite blåbär så vi började käka, men då såg jag att det fanns rätt mycket så vi plockade så det räcker till en paj.

Annars så har jag börjat islandshästridskola. Så himla himla kul! Det är jag Ida och Lisa som rider. I torsdags fick vi prova ut våra hästar. Men det blev inte så mycket provande för vi alla verkade klicka himla fint med den häst vi blev tilldelade. Min häst var en äldre herre på 24 bast som heter Kongur. Han var vit och väldigt lik vår gamla islänning som hette Grani. Lite vitare kanske. Här är våra hästar vi hade. Acke och Grani.

Happ, annars då? Mjaa.... Inte så mycket.

 

 


RSS 2.0