Sjuk

Då har man gått och blivit sjuk... Så sjukt irriterande. Är helt slut i skallen!

Tilly börjar bli en bebis nu, hon är ingen nyföding längre. Jag tänkte på det igår och idag när Johans mamma kom förbi så sa hon det hon också. Hon är väldigt sällskapssjuk, när hon gråter så vill hon antingen äta, sova eller bli buren. Det räcker bara att hålla en hand på henne ibland så slutar hon och är nöjd.

Ikväll har hon och Frans åkt tåg. Ett tåg vars enda hållplats var "in i väggen"... Destruktiv den där Frans. Frans gav Tilly hans lilla rävgosedjur och Frans tog det stora. Han ångrade sig dock efter en stund och tog tillbaks den lilla räven. Allt slutade med att Tilly började grina och Frans sjöng "klappa händerna när du är riktigt glad"... Psykarn!


Yes!

Efter många om och men fick vi lägenheten vi verkligen ville ha! Det är en "fyra" med två stora sovrum, vardagsrum, "finrum" bredvid vardagsrummet men utan dörr i öppningen, tror det kan ha varit dubbeldörrar in dit förr, kök och matrum och toalett! Trägolv överallt förutom i kök och matrummet, högt i tak, balkong i västerläge och det bästa av allt ÖPPEN SPIS!! Inflyttning 1 okt!

Så nu ska vi sälja vår lägenhet. Jag som trivs så bra! Det känns lite vemodigt men det är nödvändigt. Den andra lägenheten är dubbelt så stor! :)


Hur mycket?

Hur mycket och hur ofta ska en tvååring äta? Igår åt han:
Vuxenportion havregrynsgröt och mjölk till frukost
Macka på dagis
Lunch på dagis
Mellis hemma som bestod av turkisk yoghurt med hallon, en halv avokado och havremjölk
Middag blev palt
Och välling som kvällsfika....

Hur ofta och mycket äter era barn som är i samma ålder?


Smil

Igår smila hon som aldrig förr! Skönt att det börjar släppa! Lite snålt att bara smila en gång i veckan kan jag tycka.
Hon åt sista gången ca kl 21igår och ville inte ha mat förrän strax efter 4 i morse! Känns hur bra som helst, Frans åt varannan timme tror jag. Man blev rätt less då :)

Annars så händer jättemycket och ingenting just nu. Går omkring och är sjukt irriterad på några som aldrig kan svara i telefon och ge besked så man vet nånting om framtiden. Ids inte skriva vad det är via mobilen, kanske gör det på datorn nån annan dag.

Frans har börjar förskolan nu på riktigt, det går bra hittills! Väntar bara på den dagen han blir ledsen. Det skulle kännas urbota dumt att lämna honom där om han blir ledsen, jag är ju bara hemma och dräller ändå. Jag börjar känna att det känns konstigt att ha honom där, att man har barnvakt utan mening typ. Jag antar att det känns mer behövligt när Tilly blir större... Men som min kloka mor sa "han är inte där för din skull"... Det är ju sant. Det kallas pedagogisk verksamhet av en anledning. Det hade dock känts bättre om det var lite mer spritt. Typ måndag onsdag fredag ist för ons tors fre.

Nu ska jag väcka Fransmannen. Dags att göra i ordning för förskolan! För er som följer mig på instagram har kanske redan sett bilderna, men det är mest till mamma och pappa så dom får se. Bilderna är från igår!


Mys

Sötaste lilla munnen och mjukaste fötterna!


Stor grej

Igår var det fotboll som gällde! Ufc-Jönköping södra och det blev vinst! Härligt! Då det är match får man minsann ha på sig hörselkåpor!

I dag kom en stor grej! Nu pratar jag inte om den enorma bajsblöjan Tilly levererade tidigare idag, utan hennes första smajl!!! Sjukt mysigt! Jag fick första och sen fick Frans andra :) Johan blev utan och han känner sig kränkt :)

Nu kastar Frans en tennisboll rakt upp i luften, Tilly sover, Johan är på träning och jag har en tjockpannkaka i ugnen. Ikväll ska vi på föräldramöte på Frans nya förskola. Vi var där idag och än så länge är jag väldigt nöjd! Jättemysig utegång!


Vår lilla knubbis!

Hon passar på att sova då mamman och pappan fixar hennes garderob. Frans är hos mina föräldrar i helgen, idag har jag inte gjort många knop kan jag säga :)


Följ mig

Följ mig på instagram om ni vill. Hannavirrpanna heter jag där.


15 days

15 dagar idag, imorgon åker Johan med laget ner till Stockholm. Dom ska spela mot Hammarby. Matchen visas på tv4sport och jag kommer att sitta bänkad! Mamma och pappa kommer hit imorgon och ska hålla mig sällskap. Lisa kommer också och ska se matchen med oss! Mamma är inte så intresserad så hon kommer nog hålla Frans sällskap. Idag var vi på Leos lekland och Frans var så svettig att han var tvungen att byta kläder innan vi åkte hem. På bilden hade vi just bytt om och förklarat att vi skulle hem. Han ville inte hem...


RSS 2.0