Vecka 26



Här är den, den växer så det knakar.

Du är på dag 179 av 280. (63,9%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 3 fulla dagar (v25+3).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Beräknat förlossningsdatum Tors 13 maj 2010
Du har 101 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera.Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, (Se Johan!!) avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Kommentarer
Postat av: Tina

Åh vilken rund och fin magge...om jag får komma med ett namnförslag så tycker jag Hjördis är redit snyggt ;)..eller Rangvald om det blir en pöjk!! hehe! Förlåt. Va bara tvungen :P

2010-02-01 @ 15:44:35
Postat av: Hanna!

Tack för namnförslaget! :) Ska definitivt tänkas över!

2010-02-01 @ 16:09:00
URL: http://intemyckettillliv.blogg.se/
Postat av: Johanna

undra varför man tycker att ens egen mage inte är lika fin som alla andras? hahaa...

men din är verkligen jättefin. och angående det där med en sambo som drar tjockisskämt så...min sambo gör likadant. "hej min lilla tjockis", och dom dagarna det har varit FEL dag o säga sånt till mej, då är han nära på att bli kastrerad...sen tänker jag att vi kanske ska ha ett syskon till den här lilla knodden en vacker dag..... hmmm... ;)

2010-02-04 @ 18:24:56
URL: http://johannaaurora.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0